8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA mituit un polițist cu 100 de euro și două sticle de whisky

A mituit un polițist cu 100 de euro și două sticle de whisky

Anchetatorii au reținut că, în schimbul banilor și băuturilor alcoolice, agentul ar fi trebuit să nu întocmească un dosar penal pentru furt
Anchetatorii au reținut că, în schimbul banilor și băuturilor alcoolice, agentul ar fi trebuit să nu întocmească un dosar penal pentru furt

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus, duminică, reținerea unui doljean de 40 de ani, acuzat că a încercat să-l mituiască pe șeful de post din localitatea Coțofenii din Dos cu 100 de euro și două sticle de whisky. În schimbul banilor, polițistul ar fi trebuit să nu întocmească un dosar privind comiterea infracțiunii de furt calificat.

Potrivit anchetatorilor, duminică dimineața, agentul Robert Craiu, șeful Postului de Poliție din Coțofenii din Dos, a anunțat ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj că un bărbat încearcă să-i ofere mită.
Este vorba de Emil Minea, de 40 de ani, din localitate, care fusese depistat în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un autoturism cu care erau transportați 39 de litri de motorină şi 11 saci cu îngrăşământ chimic, sustrase de la Sere Ișalnița. „Pentru a nu se întocmi dosar penal pentru infracţiunea de furt, Emil M., pasager în autoturism şi angajat al societăţii comerciale, i-a oferit agentului de poliţie sume de bani şi băuturi alcoolice, ofertă respinsă de acesta“, au precizat anchetatorii.
Duminică dimineața, suspectul s-a prezentat la postul de poliție și i-a promis din nou agentului Craiu suma de 100 de euro și două sticle de whisky, precizând că se va întoarce mai târziu cu bunurile și banii. Între timp, polițistul a anunțat ofițerii anticorupție, care au organizat o acțiune de prindere în flagrant chiar în sediul postului de poliție.
„Emil M. a fost prins imediat după ce, în sediul Postului de Poliţie, i-a oferit polițistului suma de 100 de euro şi două sticle de băuturi alcoolice, solicitându-i acestuia să nu se efectueze cercetări cu privire la infracţiunea de furt constatată anterior“, au mai reținut procurorii doljeni.
După acțiunea de prindere în flagrant, suspectul a fost ridicat și dus la Craiova, iar după ce a fost audiat de procurorul de caz a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Oamenii legii au mai precizat că inculpatul urmează să fie dus la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Ultima infracțiune de dare de mită a fost înregistrată la sfârșitul lunii iunie, când Ion Popescu, de 54 de ani, din comuna Dobrețu, judeţul Olt, a fost prins în timp ce oferea o mită de 800 de lei la doi agenți de poliție de la Postul de Poliție Ghercești, judeţul Dolj. În schimbul mitei, oamenii legii ar fi trebuit să nu dispună confiscarea unei autoutilitare ce transporta ilegal aproximativ doi metri steri de lemne de foc.
Inculpatul a fost trimis în judecată luna acesta, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 7 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS