11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest preventiv prelungit pentru omor

Arest preventiv prelungit pentru omor

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât, ieri, să mențină măsura arestului preventiv față de Nicolae Bogdan Dosoftei, de 21 de ani, doljeanul condamnat la sfârșitul lunii mai la 14 ani de închisoare pentru uciderea unui craiovean de 19 ani. Scandalul în urma căruia a fost ucis craioveanul Adrian Grigorie a avut loc în cartierul craiovean Rovine, pe strada Maramureș, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2017. Procurorii doljeni au reținut că Nicolae Bogdan Dosoftei „l-a înjunghiat cu un cuţit cu lamă rabatabilă tip briceag în zona toracică pe Grigorie Robert Adrian. După lovitură, victima a ieşit pe uşa din spate a blocului în care a avut loc încăierarea şi a mers într-o parcare din apropiere, unde a fost găsit de un martor, ulterior cadrele medicale sosite la faţa locului constatând decesul lui Grigorie Robert Adrian. Inculpatul a continuat agresiunea şi l-a înţepat cu cuţitul în zona coapsei piciorului drept şi a umărului drept pe Voicu Doru Gheorghe, care a fugit pe strada Maramureş. După comiterea agresiunilor, inculpatul Dosoftei Nicolae Bogdan a revenit în apartament, unde s-a spălat pe mâini de sânge şi a ascuns cuţitul sub pătura de pe patul din sufragerie, unde a fost găsit de organele de anchetă“.
Inculpatul a fost deferit justiției pe 23 februarie, iar pe 29 mai a și fost condamnat la Tribunalul Dolj atât pentru omor, cât și pentru lovire și alte violențe. În total, Nicolae Bogdan Dosoftei a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare și a fost obligat să achite părinților băiatului ucis daune morale și despăgubiri materiale de 50.000 de euro, respectiv 65.000 de lei. Hotărârea Tribunalului a fost atacată cu apel de inculpat și părțile civile din dosar la Curtea de Apel Craiova, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 11 septembrie.
Ieri, instanța de judecată a hotărât să mențină măsura arestului preventiv față de inculpatul condamnat, următorul termen pentru verificarea măsurii fiind fixat pentru 24 august. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS