10.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBrigada Multinaţională Sud-Est Craiova participă la exercițiul Saber Guardian 2017

Brigada Multinaţională Sud-Est Craiova participă la exercițiul Saber Guardian 2017

Brigada Multinaţională Sud-Est Craiova va participa la Saber Guardian 2017 (SG17), cel mai mare exercițiu desfășurat în regiunea țării noastre, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN) într-un comunicat. La SG17 vor participa 25.000 de militari, din 22 de țări aliate și partenere. Exercițiul, condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se va desfășura, în perioada 11-20 iulie, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.

SG17 va începe cu activităţi de relaţionare ale militarilor români și americani cu autorităţile şi comunităţile locale, în perioada 11-14 iulie, în garnizoane aflate pe itinerariile de deplasare către poligoanele și raioanele de dislocare. Ei fac parte din Regimentul 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii și din Brigăzile Multinațională Sud-Est din Craiova şi 2 Vânători de Munte din Brașov. Militarii vor organiza expoziții de tehnică sau ceremonii militare în localitățile Arad și Sinaia (11 iulie), Ploiești (12 iulie), Sibiu (13 iulie) și Râmnicu Vâlcea și Slobozia (14 iulie).

Pe teritoriul României, SG17 se desfășoară în peste 20 de poligoane și raioane de dislocare, inclusiv Marea Neagră:

– 13 iulie – Exercițiu de conducere a focului – Getica Saber 17, Centrul Național de Instruire Întrunită (CNII) “Getica” Cincu;
– 14 iulie – Exercițiu demonstrativ al structurilor de geniu – Resolute Castle 17, CNII Cincu;
– 15 iulie – Exercițiu întrunit cu trageri de luptă – Getica Saber 17, CNII Cincu;
– 16 iulie – Trecere peste un curs de apă – Saber Guardian 2017, Bordușani;
– 16 iulie – Exercițiu de evacuare medicală – Saber Guardian 2017, Mihail Kogălniceanu;
– 16 iulie – Trecere peste un curs de apă pe timpul nopții – Saber Guardian 2017, județul Vâlcea;
– 17 iulie – Inaugurare lucrări de infrastructură – Resolute Castle 17, Mihail Kogălniceanu;
– 19 iulie – Exercițiu cu trageri antiaeriene reale – Tobruk Legacy 17, Capu Midia;
– 21 iulie – Operațiuni aeropurtate – Swift Response 17, Câmpia Turzii;
– 22 iulie – Simulare virtuală de apărare aeriană – Tobruk Legacy 17, Mihail Kogălniceanu.

În total, în regiunea Mării Negre se vor desfăşura, în acest an, 18 exerciţii internaţionale, la care vor participa aproximativ 40.000 de militari, SG17 fiind cel mai mare şi mai complex dintre acestea. Împreună, aceste exerciţii urmăresc să demonstreze capabilităţile întrunite şi multinaţionale superioare ale SUA, aliaţilor şi partenerilor şi evidenţiază coeziunea, unitatea şi solidaritatea acestora în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni.
Reamintim cetățenilor care au domiciliul în localitățile adiacente centrelor de instruire obligaţia de a respecta măsurile de siguranţă stabilite pe timpul tragerilor cu muniţie reală, precum şi marcajele, însemnele privind restricţiile și indicațiile personalului de pază din proximitatea poligoanelor M.Ap.N. şi a zonelor de siguranţă. Accesul neautorizat în poligoanele M.Ap.N., atingerea sau strângerea deşeurilor metalice rezultate în urma activităţilor de tragere cu muniţie reală sunt strict interzise şi prezintă riscuri majore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS