10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziții la Strehaia într-un dosar de spălare de bani

Percheziții la Strehaia într-un dosar de spălare de bani

Polițiștii mehedințeni, sprijiniți de ofițerii Direcţiei de Operaţiuni Speciale, au făcut, joi, în orașele Strehaia și Brașov, mai multe percheziții domiciliare la persoane suspectate de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare a banilor. Tot joi, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au verificat punctele de lucru ale mai multor societăți comerciale din județele Mehedinți și Sibiu, fiind căutate mărfuri provenite din înșelăciuni.

Din cercetări făcute până în prezent, oamenii legii au stabilit că, începând cu anul 2016, șapte suspecți şi-au însușit cantități importante de mărfuri (carburant și materiale de construcții) prin inducerea în eroare și prejudicierea a 23 de agenți economici, care au acceptat livrarea cu plata la termen către mai multe societăți. Firmele la care au ajuns mărfurile eru controlate, prin interpuși, de către membrii grupului infracțional. Ulterior, măfurile au fost supuse unui proces de transfer și schimbare, în vederea ascunderii provenienței ilicite, au mai explicat oamenii legii.
Prejudiciul estimat cauzat societăților comerciale păgubite a fost calculat la peste 750.000 de lei.
Reprezentanții IPJ Mehedinți au precizat pentru GdS că, după ce vor fi audiați, suspecții vor fi duși la unitatea de parchet cu propunerea intituirii unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS