6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘpaga pentru un post de șofer la penitenciar - 5.000 de euro

Șpaga pentru un post de șofer la penitenciar – 5.000 de euro

Procurorii doljeni susțin că angajatul Penitenciarului Craiova a cerut o șpagă de 5.000 de euro de la un denunțător
Procurorii doljeni susțin că angajatul Penitenciarului Craiova a cerut o șpagă de 5.000 de euro de la un denunțător

Ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au prins în flagrant, ieri, un comisar-șef din cadrul Penitenciarului Craiova care primea mită suma de 1.000 de euro de la un denunțător, căruia îi promisese că îl va ajuta să obțină un post de șofer la penitenciar. Fapta s-a întâmplat la nici două săptămâni de la condamnarea definitivă a unui agent de la Penitenciarul Craiova, judecat pentru trafic de influență și luare de mită.

Potrivit anchetatorilor doljeni, cercetările în acest dosar de corupție au fost începute la sfârșitul lunii mai, după ce o persoană s-a prezentat la Serviciul Județean Anticorupție Dolj, unde a depus un denunț împotriva unui comisar-șef din cadrul Penitenciarului Craiova. Denunțătorul a susținut că ofițerul đe penitenciare i-a cerut suma de 5.000 de euro pentru a-l ajuta să obțină un post de șofer la unitatea de detenție, sumă din care mai avea să îi dea 1.000 de euro.
Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a stabilit că „în perioada august 2016 – mai 2017, comisarul-șef de penitenciare i-a pretins unui denunțător suma de 5.000 de euro, din care a primit 4.000 de euro în trei tranșe (3.000 de euro și în două rânduri câte 500 de euro), cu promisiunea că-i va facilita încadrarea din sursă externă pe un post de agent de penitenciare“. Potrivit unor surse judiciare, comisarul-șef în cauză ar fi Marian Șerban, de 46 de ani, din Craiova.
Ieri, procurorul de caz a dispus efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a ofițerului, care a primit de la denunțător restul de 1.000 de euro în mașina personală. „Situația a fost sesizată Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind dispusă și organizată cu operativitate acțiunea de prindere în flagrant, suspectul fiind surprins imediat după ce a primit de la denunțător suma de 1.000 de euro în autoturismul proprietate personală. Cu acest prilej a fost efectuată și o percheziție la domiciliul persoanei în cauză“, au mai precizat oamenii legii.
După acțiunea de prindere în flagrant, ofițerul de penitenciare a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, iar după ce a fost audiat, a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de luare de mită. Suspectul urmează să fie dus la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Agent de la Penitenciarul Craiova, condamnat definitiv pentru mită

Pe 23 iunie, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat definitiv pe Marius Ungureanu, agent în cadrul Penitenciarului Craiova, deferit justiției în martie 2016 pentru comiterea mai multor infracțiuni de luare de mită și trafic de influență. Inculpatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Anchetatorii au reținut în acest dosar că agentul Marius Ungureanu aborda rudele unor deținuți și le cerea bani sau diverse bunuri „profitând atât de funcţia sa de autoritate publică, cât şi de situaţia dificilă în care se aflau respectivele persoane“. În final, agentul a fost denunțat de soția unui primar din Gorj, aflat în arest preventiv în Penitenciarul Craiova, căreia i-a cerut în mai multe rânduri bani, alimente sau băuturi alcoolice. Inițial, în februarie, anul acesta, inculpatul fusese condamnat la Tribunalul Dolj la opt ani și jumătate de închisoare, însă la apel a obținut reducerea pedepsei la trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS