11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn milion de euro pentru extinderea şcolii din Târgu Cărbuneşti

Un milion de euro pentru extinderea şcolii din Târgu Cărbuneşti

Dănuţ Birău, edilul din Târgu Cărbuneşti
Dănuţ Birău, edilul din Târgu Cărbuneşti

Autorităţile locale din Târgu Cărbuneşti au nevoie de un milion de euro pentru îmbunătăţirea condiţiilor de învăţământ din oraş. Este vorba de un proiect care vizează extinderea Şcolii Generale „George Uscătescu“ cu un corp de clădire nou, care să includă şase săli de clasă şi laboratoare. Edilul Dănuţ Birău a declarat că proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltării, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală II. Primarul speră ca investiţia să fie aprobată, având în vedere că la nivel local nu există fonduri. Extinderea unităţii de învăţământ este necesară având în vedere că la şcolile săteşti sunt tot mai puţini elevi, iar cei care mai există în localităţile componente vor fi orientaţi către şcoala de centru. „În şcolile săteşti sunt tot mai puţini elevi şi cei care mai sunt vor fi orientaţi către școala gimnazială, care este la centru. Avem nevoie de un milion de euro pentru construirea unui corp nou de clădire cu şase clase şi laboratoare“, a declarat Dănuț Birău.

Bani pentru piaţa second-hand şi piaţa agro-alimentară

Primăria Târgu Cărbuneşti a primit banii necesari pentru construirea unei pieţe second-hand în localitate. Finanţarea este asigurată de o organizaţie nonguvernamentală din Norvegia care doreşte integrarea romilor din Cărbuneşti în viaţa socială a oraşului. Primarul din Târgu Cărbuneşti a mai declarat că până acum au sosit 75% din banii pentru finanţarea investiţiei, pe 25 iulie urmând să fie virată şi diferenţa de 25% de către partenerul din Norvegia. Şi autorităţile locale au o cotă parte din investiţie, pentru modernizarea pieţei agro-industriale fiind alocate fonduri pentru refacerea acoperişului şi a infrastructurii.
Lucrările executate anterior nu au fost corespunzătoare, potrivit unui raport al Curţii de Conturi. Dănuţ Birău a precizat că fondurile au fost alocate pentru modenizarea ambelor pieţe din oraş. Termenul de finalizare a lucrărilor este 30 septembrie: „Avem deja alocate în buget fondurile pentru modernizarea celor două pieţe. Ne ajută cu piaţa second-hand şi fundaţia din Norvegia. Până la finalul lunii septembrie vor fi gata ambele investiţii“, a precizat edilul. Investiţia la piaţa second-hand din Cărbuneşti are o valoare de 30.000 de euro, 80% din bani fiind asiguraţi de norvegieni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS