8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei mașini, distruse de un plop

Trei mașini, distruse de un plop

Trei mașini au fost distruse de un plop care a căzut peste ele, în parcarea unui bloc de pe Calea București, în zona Viitorul. Autoturismele aparțin proprietarilor din blocul R3 și erau parcate în apropierea copacilor din curtea interioară a blocurilor. Nimeni nu bănuia că arborele va cădea, deoarece în cursul zilei de joi, în plină caniculă, nu s-au înregistrat intensificări ale vântului. Cei afectați, cât și proprietarii din blocurile respective spun că întreaga vină o poartă cei de la RAADPFL pentru că, atunci când au venit să fasoneze copacii, de plopul acela nu s-au atins. Motivul ar fi fost că arborele este prea aproape de un punct termic al SC Termo Craiova SRL și în cădere ar afecta clădirea. În plus, angajații Regiei ar fi spus la momentul respectiv că este dificil să aducă aici o macara care să susțină plopul dacă acesta urma să fie tăiat. Alți locatari susțin că, dimpotrivă, angajații regiei au avut intenția să taie plopul cu pricina, numai că unii dintre proprietari s-au împotrivit sau nu și-au mutat mașinile din parcare. Cei mai revoltați și totodată afectați sunt deținătorii autoturismelor făcute zob de plopul prăbușit. „Mi-a distrus mașina. Și pe a mea, și pe a fetei mele. Se vedea că plopul este putred, că atunci când bătea vântul se balansa rău. I-au chemat cei de la asociație să fasoneze pomii și au spus că de plopul acesta nu se pot atinge că este prea aproape de centrală. Ce să facem? Mergem pe calea legală. Dacă erau oamenii la bancă, îi omora. Bine că au intrat în casă din cauza căldurii“, a declarat Marin Constantin, proprietarul unuia dintre autoturismele afectate.
Oamenii sunt revoltați că astfel de incidente le pun viața în pericol. „Cu câteva momente înainte, era o vecină pe bancă. Dacă o prindea, acolo rămânea. Mai era și cu o fetiță. Dacă eram pe bancă pe toate ne omora“, a spus o locatară din blocul R1.
După cele întâmplate, oamenii au avut de așteptat peste 30 de minute până la apariția echipelor de la RAADPFL, deoarece angajații încheiaseră programul de lucru.
Deși am încercat să aflăm și punctul de vedere al directorului RAADPFL, acesta nu a putut fi contactat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS