Birocrația și Water Park-ul, provocările Primăriei Craiova

Autori
Etichete , , , ,


Proaspăt ales primar al Craiovei, Mihail Genoiu (foto) a susținut, ieri, prima conferință de presă în această calitate, în care a vorbit despre prioritățile sale la început de mandat, dar și despre proiectele aflate în derulare. Edilul a promis că Water Park-ul va deveni funcțional până la sfârșitul lunii iulie și a mai anunțat că sunt șanse ca din luna august să se reia lucrările la cartierul chinezesc de pe strada Caracal. Totodată, primarul a mai menționat că vor fi inventariate în vederea impozitării toate terenurile pe care se află imobile, dar care nu sunt în proprietatea posesorului clădirii respective.

La două zile de la depunerea jurământului, primarul Craiovei pentru următorii trei ani, Mihail Genoiu, s-a prezentat în fața mass-media pentru a vorbi despre prioritățile sale și despre acțiunile care vor fi întreprinse pentru ca primăria să devină „o instituție respectată și respectabilă, prin funcționarii pe care îi are și prin modul lor de a se comporta“. După ce a promis întâlniri periodice cu presa, pentru a aduce la cunoștință realizările instituției, edilul a dezvăluit faptul că dorește „un sistem integrat de informatizare a primăriei“. „Există softuri la direcțiile de specialitate, dar ele sunt independente, nu sunt corelate pentru a putea fi accesate toate informațiile. Ne dorim ca toată relația cu publicul să se schimbe în totalitate. Vreau ca o documentație depusă de o persoană să poată fi urmărită online, să se poată vedea activitatea funcționarului, adică dacă se lucrează la dosarul tău sau acesta zace prin vreun sertar. Dacă funcționarul care instrumentează dosarul observă că un act nu este așa cum trebuie, să apară automat pe online, să afli imediat, nu să te trezești după 30 de zile că primești un răspuns negativ“, a explicat Genoiu.

Acesta a dat și exemplul unui craiovean care locuiește în străinătate și care ar putea obține, prin sistemul online, un certificat de nomenclatură stradală fără a mai fi nevoie să vină în țară și să stea pe la cozi. „Depune online actele, în sistemul informatic al primăriei, plătește online și primește actul online“, a precizat Mihail Genoiu. Edilul Craiovei a mai menționat și că se va porni vânătoarea terenurilor nedeclarate, pentru a se mări baza de impozitare și a crește încasările la bugetul local. „Sunt multe lucruri neinventariate. Au fost societăți de stat care s-au transformat în societăți private, dar s-au făcut documente doar pe clădiri, nu și pe terenuri. Toate terenurile care nu sunt în proprietatea posesorului clădirii trebuie inventariate și impozitate“, a afirmat Genoiu. El a mai menționat și că toate documentele de la Direcția de Impozite și Taxe vor fi scanate și introduse în arhiva electronică „pentru ca atunci când cauți un document să îl găsești foarte repede“.

„La sfârșitul lunii iulie, Water Park-ul va fi funcțional“


Mihail Genoiu a venit și cu o veste bună pentru craioveni: vor prinde o lună de vară de „bălăceală“ la Water Park. Primarul a promis că la sfârșitul lunii iulie Complexul de agrement acvatic din Parcul Tineretului va deveni funcțional. „Mai sunt lucruri de pus la punct, pentru că față de proiectul cu finanțare europeană au mai fost și amănunte care nu au fost luate în calcul la acea vreme, dar de existența cărora depinde funcționarea parcului acvatic. Este acea problemă cu chioșcurile de alimentație publică și se lucrează la o alveolă cu pavaj în afara perimetrului proiectului european la care să aibă acces vizitatorii, în timp ce cu parcarea din afara complexului suntem în linie dreaptă, urmează să se elibereze autorizația de construire. Probele sunt în derulare, recepția se derulează, sperăm ca în cursul lunii iulie să se finalizeze absolut toate“, a precizat Genoiu. Edilul a mai menționat că nu vor fi probleme cu autorizarea de către ISU a Water Park-ului, atâta timp cât pompierii și-au dat, în urmă cu câteva luni, avizul pentru lucrările efectuate, atunci când s-a obținut autorizația de intrare în legalitate, și nici cu lipsa salvamarilor. La parcul acvatic ar mai fi nevoie de patru salvamari, iar la concurs nu s-a înscris nimeni, însă primarul Genoiu susține că „în situația în care nu se vor ocupa posturile în totalitate, vom face solicitări de a detașa personal din alte părți“. „Cred că la sfârșitul lunii iulie Water Park-ul va fi funcțional“, a repetat Mihail Genoiu.

În ceea ce privește derularea a alte două mari proiecte din Craiova, stadionul „Ion Oblemenco“ și cartierul chinezesc de pe strada Caracal, primarul a precizat că nu a apucat să viziteze șantierul de la stadion pentru a ști care este noul termen de finalizare a lucrărilor, în timp ce la cartierul chinezesc „sunt informații că până la sfârșitul lunii vor fi banii în cont, urmând ca în august să aibă loc organizarea de șantier pentru reînceperea lucrărilor“. O problemă ar fi și cu Parcul „Nicolae Romanescu“, care, deocamdată, „este al nimănui“. Genoiu nu a comentat concluziile comisiei de recepție a lucrărilor, care, în tot parcul, nu a observat decât două borduri sparte, dar a precizat că Parcul „Romanescu“ se află, în prezent, la Direcția Patrimoniu, „care l-a preluat de la constructor, dar nu are și capacitatea să-l administreze și de aici apar unele disfuncționalități“. „Spațiile verzi vor fi preluate de RAADPFL, aleile și iluminatul – de serviciile publice, camerele de luat vederi și monitorizarea – de Poliția Locală, dar toate aceste treceri nu au fost finalizate, iar parcul se află într-o perioadă în care este al nimănui“, a subliniat primarul Craiovei.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 29 iunie 2017

Actualitate

» Iohannis către PSD, ALDE și UDMR: Vă rog să terminați cu această țopăială fiscal-bugetară
» Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Guvernului
» Argeşeanul suspect de terorism a fost reţinut pentru 24 de ore
» Bacalaureat: 96% – rata de participare la proba obligatorie a profilului
» Guvernul a fost învestit cu 275 de voturi pentru
» Mihai Tudose în contrazice pe ministrul desemnat pentru Finanţe: Pilonul II de pensii nu se va desfiinţa, punct
» Tarifele percepute de ANCOM si ANRE se vor majora la 1% din cifra de afaceri (programul de guvernare)
» Marş de protest duminică în Bucureşti: Împreună salvăm ţara de corupţi
» A început ședința Parlamentului în care va fi validat Guvernul Tudose
» Ministrul desemnat al Finanțelor: Pilonul II de pensii va fi desființat
» MAI a dispus sesizarea Parchetului Militar după controlul de la Inspectoratul General de Aviație
» Ministrul propus la Finanţe anunţă concedieri la bugetari dacă Fiscul nu va reuşi colectarea veniturilor la buget

Publireportaj

» Liceul Teoretic „Tudor Arghezi”- ofertă educaţională clasa a IX-a
» Cel mai mare cămin privat de bătrâni din țară, deschis la Craiova

Local

» Şişeşti, comună modernizată cu fonduri europene
» Legumicultor la 23 de ani
» Restricţii de circulaţie cauzate de caniculă în 20 de judeţe
» ISU Dolj: Măsuri de protecţie a populaţiei pe timp de caniculă

Dolj

» Tencuiala blocului „Lumea copiilor“ s-a prăbușit pe o mașină
» Trei mașini, distruse de un plop
» Scandal pe indemnizațiile directorilor de la CAO
» Face 13 ani de închisoare pentru uciderea unui bărbat paralizat
» Fierbătoarele pe roţi de la RAT, coşmarul craiovenilor
» Salubritatea face anchetă la asociaţiile de proprietari
» Sauna a la RAT
» Lut lucrat ca pe vremea dacilor
» Primă pentru scumpirea apei
» Craiova: Razii ale Poliţiei Locale în rândul persoanelor care se adună noaptea în apropierea blocurilor şi perturbă liniştea publică
» Craiova: Un plop a căzut şi a avariat trei autoturisme
» Craiova: Arme şi muniţie confiscate de poliţişti

Gorj

» O nouă acţiune de dezinsecţie la Târgu Jiu
» Turiştii urcă la Rânca să scape de caniculă
» Primarul din Târgu Jiu caută un investitor pentru salvarea Clubului Pandurii
» Sindicalistul Gheorghe Peptan, reangajat şi pensionat din CEO
» Gorj: Liber la tratamente în Staţiunea Săcelu
» Grupul 4 de la Termocentrala Turceni, repus de mâine în funcţiune

Olt

» Polițiștii locali din Slatina, în ajutorul vârstnicilor pe caniculă

Sport

» S-a stabilit „țintarul“ Ligii Naționale de handbal
» Căldura amână startul proiectului „Sport în Familie“
» Vlad se visează la FCSB, Craiova îl amenință cu suspendarea
» Tenis: Halep, învinsă de Wozniacki la Eastbourne
» Lupte: Craioveanca Ştefania Priceputu a devenit campioană europeană la junioare. Bronz pentru Alexandra Anghel
» Tenis: Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne
» Fotbal / Florin Șoavă, la Repriza de Sud

Sanatate

» Criză de sânge în spitale – Centrul de Transfuzie are nevoie de personal și aparatură nouă

Magazin

» Horoscopul de weekend
» Evitați arsurile solare!
» Reţeta de weekend – Ruladă de cacao cu banane și mascarpone
» Bancul zilei

Opinii

» Revoluţie neocomunistă în fiscalitate. Dragnea şi Tudose riscă să arunce economia în aer

Top