7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj: 200 de absenți și doi eliminați la prima probă scrisă a bacalaureatului

Dolj: 200 de absenți și doi eliminați la prima probă scrisă a bacalaureatului

Peste 3000 de absolvenți de liceu din județul Dolj au susținut astăzi prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat, la limba și literatura română. Și la acest examen au fost sute de elevi care nu s-au mai prezentat, îngroșănd numărul absolvenților care renunță la bacalaureat. ”Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat s-a desfășurat foarte bine, având în vedere faptul că este și foarte cald. Am așteptat 3780 de elevi care s-au și prezentat. Am avut și absenți de această dată: 212 elevi. Avem și 356 de elevi care și-au echivalat proba fiind absolvenți din seriile anterioare”, a precizat inspectorul școlar general Monica Sună. Au fost și candidați care au fost eliminați pentru tentativă de fraudă,
unul din candidații eliminați este de la Călărași și altul la Calafat. Unul dintre eleminați a fost având asupra lui fițuici, iar celălalt a avut căști.
Alți doi elevi au susținut examenul în condiții speciale. ”Am avut două cazuri pentru care am avut aprobare specială. Un elev  a susținut proba la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” și care a și primit aprobarea de prelungire a timpului de rezolvare a subiectelor cu o oră, măsura care a  fost luată și  pentru un alt elev de la Colegiul Energetic din Craiova”, a mai precziat inspectorul școlar general, Monica Sună.
Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Dolj marți în Craiova se va derula bacalaureatul bilingv în limba franceză și la limba spaniolă. La acest examen care se va derula în două centre, respectiv la Colegiul Național ”Carol I” și la Colegiul Național ”Elena Cuza” vor participa 20 de elevi. Miercuri se va derula proba obligatorie a profilului la matematică și la istorie, în Dolj fiind așteptați în sălile de examen 3700 de elevi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS