5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDarius Vâlcov, plasat sub control judiciar într-un dosar nou

Darius Vâlcov, plasat sub control judiciar într-un dosar nou

Fostul primar al Slatinei, fost ministru delegat pentru buget și fost ministru al finanțelor, Darius Vâlcov a fost pus ieri sub acuzare într-un nou dosar, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
Vâlcov este, astfel, inculpat în dosarul în care, la începutul lunii mai 2017, procurorii începeau urmărirea penală asupra unui angajat al OCPI care a primit, mai mulți ani al rând, lună de lună, bani de la firmele lui Vâlcov, fime cu activitate în domeniul cadastrului, pentru a trece fără probleme de avizare la instituția la care lucra.
„În continuarea cercetărilor ce se efectuează de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în dosarul penal privind un funcţionar public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (…) încunoştinţăm că a fost extinsă urmărirea penală cu privire la alte două persoane, respectiv suspecţii D.M. (Dogaru Mircea, avocat, fost consilier local PNL – n.r.) şi V.D.B. (Vâlcov Darius Bogdan – n.r.), cu privire la cel din urmă, în cursul zilei de 20.06.2017, fiind luată şi măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de instigare la dare şi luare de mită“, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, prin intermediul unui comunicat.
Vâlcov este acuzat de procurori că a inițiat constituirea unui număr de trei societăți comerciale care acționau ca un tot unitar, respectiv SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, SC CONTIS COMPANY SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii (lucru relatat, de altfel, procurorilor DNA chiar de finul politicianului, fostul deputat Daniel Bărbulescu, cel care împreună cu soția sa s-au ocupat de înființarea firmelor). „Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul V.D.B. a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea, un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil, documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL – având ca activitate, cadastru- astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.
În acest scop, Vâlcov a determinat alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, să-i dea funcţionarului din cadrul OCPI, suma de 1.000 de lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina“, se detaliază în comunicatul de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS