12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO craioveancă, rănită grav de o maşină acroşată de tir

O craioveancă, rănită grav de o maşină acroşată de tir

În interiorul maşinii grav avariate se afla un copil de patru ani( FOTO: Dan Nistor - Info Trafic Jud. Dolj)
În interiorul maşinii grav avariate se afla un copil de patru ani ( FOTO: Dan Nistor – Info Trafic Jud. Dolj)

O femeie, de 36 de ani, din Craiova, a fost rănită grav, duminică după-amiază, după ce maşina familiei sale a fost proiectată de un tir direct pe trotuarul pe care se afla aceasta. Copilul femeii, de doar patru ani, care se afla pe bancheta din spate a maşinii, într-un scaun special pentru copii, a fost şi el rănit uşor. Accidentul a avut loc pe Calea Bucureşti, în apropiere de intersecţia cu Drumul Muntenilor. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, şoferul unui tir, care conducea pe Calea Bucureşti spre centrul Craiovei, după intersecția cu strada Drumul Muntenilor, nu s-a asigurat corespunzător la trecerea de pe banda întâi pe banda a doua a sensului de mers și a lovit un autoturism, marca Skoda, care fusese parcat pe banda I de către Cristinel Cergă, de 33 ani, din Craiova. În momentul impactului, Skoda a fost proiectată pe trotuar, unde a lovit-o pe Camelia Cergă. De asemenea, copilul de patru ani a fost rănit uşor. Femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova cu o ambulanţă SMURD. „Pacienta a fost adusă în Unitatea de Primiri Urgenţe duminică, în jurul orei 16.20, cu politraumatism prin accident rutier. Aceasta prezenta un traumatism cranio-cerebral, facial acut şi traumatism toracic cu fracturi costale şi fractură a femurului stâng. Este internată la Terapie Intensivă pentru ortopedie-traumatologie“, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.
Micuţul a ajuns şi el la spital. „Copilul a fost adus cu un mijloc de transport personal, iar când a ajuns la UPU prezenta o contuzie toraco-abdominală. Acesta a primit îngrijiri medicale, apoi a fost eliberat la domiciliu, fiind în afara oricărui pericol“, a mai spus Cristina Geormăneanu.
Polițiștii rutieri au demarat cercetările pentru a se stabili cu exactitate modalitatea de producere a evenimentului rutier. Şoferul tirului, Ștefan Boboc, de 30 ani, din comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova, s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ. În funcţie de evoluţia stării de sănătate a femeii se vor lua măsurile legale în privinţa bărbatului care a provocat accidentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS