16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFără contract pentru reabilitarea podului de la Turcineşti, distrus de ape

Fără contract pentru reabilitarea podului de la Turcineşti, distrus de ape

Podul este închis din 16 aprilie
Podul este închis din 16 aprilie

Consiliul Judeţean Gorj nu a mai atribuit contractul privind reabilitarea podului de la Turcineşti, avariat ca urmare a inundaţiilor de la jumătatea lunii aprilie. Doi dintre pilonii podului au fost afectaţi de ape. De asemenea, şoseaua s-a lăsat la intrarea dinspre Târgu Jiu. Autorităţile judeţene au reuşit să obţină banii pentru remedierea problemelor la construcţia respectivă, însă nu au mai selectat firma constructoare. Finanţarea primită încă de luna trecută de la guvern este de nouă milioane de lei. Potrivit lui Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, instituţia se află în procedură de atribuire a contractului. Administratorul podului de la Turcineşti a mai anunţat că şi-a propus ca pe 30 iunie să fie dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare. „Am primit documentaţia pe 13 iunie. Suntem în procedură acum şi sper să nu apară contestaţii. Eu sper ca pe 30 iunie să putem da ordinul de începere a lucrărilor“, a declarat Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

Nu au bani pentru o punte sau un pod

Momentan, nu se știe dacă va fi posibilă amplasarea unei punţi pietonale în apropierea podului de la Turcineşti. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că au fost primite mai multe documente de la Ministerul Apărării Naţionale, care vor fi analizate în perioada următoare. Propunerea din partea ministerului de resort este de a amplasa un pod pe pontoane în zona Turcineşti. Pe acesta se va putea realiza accesul pietonilor şi chiar al automobilelor. Există şi varianta amplasării doar a unei punţi pietonale. Depinde şi cât de mult vor dura lucrările de remediere a avariei la podul de la Turcineşti. „Am primit un răspuns de la Ministerul Apărării Naţionale. A fost primit şi la Consiliul Judeţean. Vedem care va fi varianta aleasă şi se va trece la construirea unei punţi sau a unui pod pe pontoane“, a menţionat Ciprian Florescu, prefectul de Gorj.

Caută soluţii

Ciprian Florescu a mai spus că este nevoie de bani foarte mulţi pentru realizarea punţii pietonale sau a podului pe pontoane. Prefectul a declarat că se fac demersuri pentru identificarea surselor de finanţare, însă există dificultăţi din acest punct de vedere. Florescu le transmite locuitorilor din comunele Turcineşti şi Schela că se va încerca rezolvarea cât mai rapidă a problemei legate de sursa de finanţare pentru construirea podului mobil. „Din nefericire, vorbim despre o investiţie care presupune costuri foarte mari. Vedem unde găsim banii. Le transmit locuitorilor din Turcineşti, Schela şi Târgu Jiu că suntem de urgenţă în căutarea unei soluţii prin care să se înceapă rapid construirea unei variante la podul care va intra în reparaţii”, a mai spus Ciprian Florescu. Podul de la Turcineşti este administrat de Consiliul Judeţean Gorj. Apele au afectat grav doi piloni. Este necesară devierea râului Jiu pentru a se putea desfăşura lucrările. În lipsa unui pod provizoriu, există două variante ocolitoare, prin comuna Stăneşti şi prin localitatea Iezureni, la ieşire din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS