8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de angajaţi de la Pandurii, în pragul preavizului

Zeci de angajaţi de la Pandurii, în pragul preavizului

Clubul Pandurii, în pragul falimentului
Clubul Pandurii, în pragul falimentului

Zeci de salariaţi ai Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu se pregătesc să intre în preaviz. Marin Golea, administratorul special al clubului Pandurii, spune că activitatea clubului trebuie restrânsă din lipsă de fonduri. Primele preavize vor fi înmânate, începând de marţi. Principalul asociat al Clubului retrogradat în liga secundă, Complexul Energetic Oltenia, a sistat de acum un an finanţarea. Din acest motiv s-a ajuns la insolvenţă şi la datorii de peste 5 milioane de euro. Dacă angajaţii vor fi concediaţi, Clubul intră sub spectrul falimentului. „În perioada următoare trebuie să iniţiez diminuarea costurilor, având în vedere faptul că la ultima şedinţă AGA nu s-a concretizat o hotărâre din care să reiasă continuarea finanţării de către membri asociaţi. În aceste condiţii nu dorim să aducem în continuare prejudicii Clubului prin prezenţa salariaţilor la serviciu, a angajaţilor care au contracte până pe data de 30 trebuie să întrerupem contractele de muncă, să suspendăm activitatea, până când se hotărăşte de către acţionari săptămâna viitoare dacă se continuă activitatea în Liga a doua. Suntem presaţi de ANAF de la care avem o cerere de plată de 1,3 milioane de lei. Noi nu avem voie să facem noi datorii, ci trebuie să sporim averea clubului“, a spus Marin Golea.

Au intrat în concediu

Câţiva angajați au intrat chiar în concedii pentru a mai prelungi șederea la Pandurii. Echipa a retrogradat, clubul este în insolvență de anul trecut, iar dacă nu va respecta ce și-a asumat la intrarea în insolvență, ar putea ajunge în faliment. „Salariaţii, o parte dintre ei sunt înţelegători şi au intrat în concediu. Împreună cu administratorul judiciar lucrăm la preavize şi de luni sau marţi vor intra în preaviz, iar de săptămâna aceasta vom face toate informările către ITM Gorj pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj. Trebuie să luăm măsuri pentru continuarea activităţii. Dacă nu se continuă, ei pot să beneficieze şi de trei salarii compensatorii“, a mai spus Marin Golea, administratorul special al Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Preavize şi pentru jucători, şi antrenori

Marin Golea a mai declarat că și jucătorii sau antrenorii de la Pandurii II vor intra în preaviz de săptămâna viitoare. „Este vorba de un total de 84 de salariaţi ai Clubului. Sunt sportivii de la Pandurii II, de la echipa mare, antrenorii de la Centrul de copii şi juniori. Este vorba de închiderea în totalitate a activităţii clubului. Administratorul judiciar lucrează la un raport şi dacă se merge în felul acesta se va ajunge la faliment. Vedem ce se va întâmpla la următoarea şedinţă a AGA, dacă se va continua sau nu finanţarea de către membri asociaţi“, a precizat Marin Golea. În plus, va avea de suferit și activitatea Centrului de Copii și Juniori, unde sunt peste 300 de copii angrenați în competiții interjudețene. Părinţii copiilor de la Centrul de copii şi juniori au anunţat că, dacă nu se vor găsi soluţii, vor protesta la Târgu Jiu. Din cauza lipsei de finanţare din partea Complexului Energetic Oltenia s-au desfiinţat şi cluburile de handbal şi baschet Energia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS