3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat definitiv după ce și-a înfipt dinții într-un polițist

Condamnat definitiv după ce și-a înfipt dinții într-un polițist

Inculpatul a fost ridicat în urma unei acțiuni a polițiștilor craioveni, iar în timp ce era dus la Secția 1 a mușcat un agent de mână (Foto: arhiva GdS)
Inculpatul a fost ridicat în urma unei acțiuni a polițiștilor craioveni, iar în timp ce era dus la Secția 1 a mușcat un agent de mână (Foto: arhiva GdS)

Un doljean acuzat că a făcut scandal, a mușcat un polițist și a spart un geam de la ușa Secției 1 Craiova, a fost condamnat definitiv la doi ani și șapte luni de închisoare pentru ultraj. În plus, inculpatul a primit și o amendă penală de 1.200 de lei pentru distrugere.

Doi ani și șapte luni de închisoare și o amendă penală de 1.200 de lei. Aceasta este pedeapsa primită de un tânăr de 25 de ani din comuna doljeană Mârșani, trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de ultraj și distrugere.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reținut că, în noaptea de 26 spre 27 martie 2016, în urma unei acțiuni a polițiștilor de la Secția 1, inculpatul Marius Urîtu a fost ridicat pentru a fi dus la secție, însă pe drum a mușcat un agent de poliție. „Inculpatul Urîtu Marius, fiind transportat cu autospeciala de poliție către Secția 1, a exercitat acte de violență fizică a persoanei vătămate, respectiv l-a mușcat de brațul drept, acte care i-au produs acestui funcționar public leziuni traumatice a căror gravitate este evaluată prin cel mult 90 de zile de îngrijiri medicale“, au precizat anchetatorii. Mai mult decât atât, în aceeași noapte, după ce a ajuns la Secția 1, același Marius Urîtu a continuat scandalul și a spart un geam de la ușa secției. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj și distrugere, dosarul fiind înregistrat tot pe rolul Judecătoriei Craiova pe 30 august 2016. Inculpatul și-a recunoscut faptele, iar pe 15 februarie, anul acesta, a fost condamnat la șapte luni de închisoare pentru ultraj, iar pentru distrugere a primit o amendă penală de 1.200 de lei.
Pedeapsa i-a fost contopită cu una mai veche, de doi ani de închisoare cu suspendare, primită într-un dosar de ultraj contra bunelor moravuri și lovire, în final inculpatul urmând să execute doi ani și șapte luni de închisoare și să achite amenda de 1.200 de lei. În plus, Marius Urîtu a fost obligat să-i achite polițistului mușcat suma de 1.000 de lei drept daune morale.
Sentința Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat vineri, pe 16 iunie. Judecătorii craioveni au respins ca nefondat apelul formulat de inculpat, care trebuie să execute pedeapsa stabilită în februarie de Judecătoria Craiova. Sentința Curții de Apel Craiova este definitivă.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, tot vineri, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale l-au depistat pe Marius Urîtu în municipiul Craiova, care a fost dus la Penitenciarul Craiova în baza mandatului emis de instanță.

Craiovean condamnat pentru șase infracțiuni de ultraj

Înaintea lui Marius Urîtu a fost condamnat definitiv un craiovean de 30 de ani, acuzat de comiterea a șase infracțiuni de ultraj. Este vorba de Marian Sorin Prioteasa, care a fost acuzat că a amenințat șase polițiști cu un cuțit și cu o bâtă, dar și că aruncă în aer blocul în care locuiește.
Anchetatorii au reținut în acest dosar că, în noaptea de 18 spre 19 august 2016, o persoană a sunat la 112 și a sesizat faptul că un locatar al blocului 30, situat pe bulevardul Oltenia din Craiova, face scandal. Inițial, la adresa indicată a fost trimis un echipaj de polițiști de la Secția 5, iar când au văzut că nu se pot înțelege cu bărbatul care făcea scandal, oamenii legii au chemat alți colegi în ajutor. Când i-a văzut pe polițiști la ușa apartamentului său, craioveanul a început să-i înjure și să-i amenințe, după care a rupt furtunul aragazului din bucătărie și a amenințat că aruncă blocul în aer. În urmă cu două luni, craioveanul de 30 de ani a fost condamnat definitiv la un an și patru luni de închisoare cu executare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS