10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGrădini inundate după o avarie la conducta de apă potabilă

Grădini inundate după o avarie la conducta de apă potabilă

Craiovenii care locuiesc la blocurile C2, scara 1 și scara 2, de pe Calea București s-au trezit, miercuri, cu grădinile din spatele celor două imobile inundate din cauza unei fisuri apărute la o conductă. Apa a curs atât de mult încât în zona respectivă se formase un lac în toată regula. „Cred că țeava s-a spart de aseară, eu am observat abia astăzi (ieri – n.r.) la prânz că era apă peste tot. Am sunat la Compania de Apă, dar nu a răspuns nimeni“, ne-a sesizat o locatară. La fața locului, alți locatari își dădeau cu părerea. „S-au mai spart țevile pe aici și am stat așa cu apa până au venit să le repare. Oricum, acum le repară aici, mâine plesnesc în altă parte și tot așa. Sper să nu ne trezim că plătim și apa care s-a scurs prin grădini“, a mai spus alt craiovean care locuia chiar la una dintre scările de bloc afectate.
Puțin după ora prânzului, în zonă a ajuns și o echipă de la Compania de Apă Oltenia (CAO), cea care are în administrare sistemul de apă și canalizare al orașului. „Cred că este vorba de o fisură, dar nu putem să știm până nu scoatem toată apa din zona unde se află țeava“, a spus unul dintre muncitori. S-a intervenit cu o pompă pentru a se elibera locul de unde țâșnea apa, iar unde s-a putut apa care băltea a fost direcționată spre o gură de canal din zona inundată. „Sper să nu fi intrat apa și prin subsolul blocurilor, să ne trezim și cu vreo reclamație“, a adăugat alt angajat al CAO.
Intervenția a durat câteva ore, timp în care a fost identificată și rezolvată problema, potrivit reprezentanților Companiei. „S-a produs o avarie la o conductă de oțel cu diametrul de 200 de milimetri a sistemului de distribuție a apei potabile, care alimenta blocurile din zonă. Am fost anunțați de locatari și s-a intervenit în cel mai scurt timp pentru rezolvarea acestei probleme. La această oră, avaria a fost remediată“, a precizat, miercuri după-amiază, Mihaela Chirițescu, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS