6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȚine-te de nas și intră!

Ține-te de nas și intră!

Piața Centrală este cea mai mare din orașul Craiova și sutele de comercianți și precupeți, dar și miile de craioveni care trec zilnic pe aici sunt nevoiți să folosească o toaletă mizeră, cu instalații sanitare învechite şi cu un miros izbitor de urină.
Mulți dintre craiovenii care vin în piață ocolesc acest loc, dar vânzătorii din halele cu legume și fructe, cei de la magazinele lipsite de toaletă sau din hala cu produse lactate, sunt nevoiți să treacă măcar o dată pe zi pragul acestei toalete.

Cu toate că, încă de la intrare, toaleta duhnește de-ţi mută nasul, miercuri la prânz era frecventată de persoane venite în piață, dar și de vânzătorii de la tarabe. La compartimentul destinat femeilor, un afiș anunța de la intrare că grupul sanitar este în stare de degradare, dar urmează să fie modernizat. În plus, conducerea SC Piețe și Târguri Craiova SRL își cere scuze pentru asta. Gresia era uzată și, cu siguranță, nu a fost spălată de curând, iar prin ușile deschise se zăreau WC-urile turcești îngălbenite și sârmele atârnând de bazinele cu apă, chiștoace de țigări. Mirosea greu și prima reacție era aceea de a duce mâna la nas, să nu mai simți duhoarea. „Este foarte murdar, miroase. Aici nu s-a mai modificat nimic de pe vremea comunistă“, a spus un bărbat care tocmai părăsea toaleta din Piața Centrală. În spatele lui, un bărbat care trăgea după el o sacoșă cu cumpărături a confirmat. „Este murdar înăuntru, dar ce să faci?“. Mult mai supărat, altul a adăugat: „Este jegos. Se vede și, mai ales, se simte!“.
Starea acestei toalete publice, dar și a altora din orașul Craiova ține atât de cei care administrează aceste spații, cât și de persoanele care le folosesc. Oamenii civilizați ar trebui să aibă posibilitatea să-și poată face necesitățile într-un mod adecvat, într-un spațiu curat, special amenajat.
Reprezentanții societății care se ocupă de întreținerea acestei toalete, SC Piețe și Târguri Craiova SRL, promit că, în scurt timp, aceasta va căpăta un aspect civilizat.
„Reabilitarea toaletei din Piața Centrală este în aten­ția SC Piețe și Târguri Craiova SRL de mai mulți ani. În planul de investiții pe anul 2017 a fost prevăzută suma de 50.000 de lei pentru proiectare și execuție. Deja au început achizițiile materialelor necesare modernizării toaletei din Piața Centrală. În circa două săptămâni vor începe lucrările. Taxa a fost scoasă în urmă cu doi ani, tocmai pentru că nu erau cele mai bune condiții.
După reabilitare urmează să se stabilească dacă se impune sau nu introducerea taxei“, a precizat Adrian Dinu, purtător de cuvânt al SC Piețe și Târguri Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS