21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRomanescu a spulberat PSD la Târgu Jiu şi a devenit primar

Romanescu a spulberat PSD la Târgu Jiu şi a devenit primar

Marcel Romanescu este profesor universitar şi economist de profesie
Marcel Romanescu este profesor universitar şi economist de profesie

Liberalul Marcel Romanescu este noul primar din Târgu Jiu. În ciuda faptului că au existat şapte candidaţi, Romanescu a reuşit să câştige peste jumătate din voturile celor care au participat la scrutin. PSD a pierdut alegerile şi la Drăguţeşti, unde câştigător este candidatul ALDE, Ion Dumitru Popescu. Președintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Gorj, Ion Stănulescu, a anunţat ieri rezultatele alegerilor parțiale de la Gorj. Potrivit acestuia, la nivelul municipiului Târgu Jiu, prezenţa la vot a fost de 29,92%, iar la Drăguţeşti de 70,41%. „În Târgu Jiu, candidatul PSD Popescu Aurel a obţinut 8.200 de voturi, 979 de voturi – Miruţă Radu de la USR, 509 voturi – Lădaru Eduard de la ALDE, 359 de voturi – Grădinari Mari de la PMP, 12.203 voturi – Romanescu Marcel de la PNL, 1.091 de voturi a obţinut independentul Caragea Viorel şi alte 250 -independentul Caralicea Gheorghe. Procentul este 34,75% PSD; 4,14% USR; 2,15% ALDE; 1,52% PMP; 51,72% PNL; 4,62% Caragea şi 1,05 Caralicea. La circumscripţia Drăguţeşti, Butan Gheorghe (PSD) a obţinut 1.092 de voturi, Crăc Ionuţ PNL – 87 de voturi, Covrig Ion PMP – 45 de voturi şi Popescu Dumitru Ion ALDE – 1.719 de voturi. Procentul este 37,10% PSD; 2,96% PNL; PMP 1,52% şi ALDE 58,41%“, a precizat judecătorul Ion Stănulescu.

Nu se aştepta la un asemenea rezultat

Marcel Romanescu are 42 de ani, este căsătorit şi are două fete. De profesie este economist şi lucrează ca profesor universitar la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. Romanescu este preşedinte al PNL Târgu Jiu şi a declarat că nu se aştepta să câştige fotoliul de primar: „Sincer, nu mă aşteptam la un asemenea rezultat şi le mulţumesc târgujienilor, le mulţumesc membrilor familiei mele de acasă şi membrilor familiei mele politice pentru că am fost susţinut şi e cea mai mare surpriză pe care a avut-o Gorjul în ultimii 27 de ani. Este un rezultat istoric pentru Târgu Jiu şi pentru partidul pe care îl reprezint. Cred că PSD a tratat cu indiferenţă târgujianul şi, prin greşelile făcute de ei, şi presupun eu, printr-o strategie corectă a mea în această perioadă de campanie electorală, am câştigat Târgu Jiul şi sufletele târgujienilor mergând din casă în casă, lucru care de multe ori mi s-a imputat: de ce trebuie să te duci să îi deranjezi pe târgujieni? Nu cred că i-am deranjat şi, prin felul meu de a fi şi prin comportamentul meu, i-am convins să vină la vot. La modul în care evoluau lucrurile şi după experienţele anterioare, nu mă aşteptam să fie o victorie atât de lejeră“, a declarat Marcel Romanescu. Viceprimarul cu atribuţii de primar l-a sunat pe Romanescu şi l-a felicitat: „Rezultatele arată că opțiunea electoratului s-a îndreptat, de această dată, către liberali. Ca orice om politic matur, respect alegerea tuturor celor prezenți la urne. Mulțumesc celor care au avut încredere în mine şi m-au votat. Mergem mai departe, iar timpul va demonstra că tot ce am trecut în programul meu se va pune în practică pentru că soluțiile de finanțare sunt viabile. Îl felicit pe Marcel Romanescu pentru reuşită şi îi urez succes!“, a declarat Aurel Popescu.

Ponta, dă de pământ, cu Dragnea

Deputatul de Gorj, Victor Ponta, a taxat actuala conducere a PSD şi a precizat că nu ar fi avut voie să vină în campanie la Târgu Jiu. „De ce rezultatele PSD la Târgu Jiu (dar şi Craiova) NU SUNT o surpriză; şi mai ales de ce votul din aceste oraşe tradiţional pro PSD (unde PNL este o prezenţă firavă) reprezintă un semnal important pentru toată ţara?!?… O să mă refer la Târgu Jiu, oraşul de care este legată toată cariera mea politică, unde am câştigat toate alegerile la care am participat din 2004, unde am mulţi prieteni şi susţinători cu care am lucrat împreună (inclusiv noul primar PNL) şi unde în această perioadă se construieşte noul stadion, şoseaua de centură, blocuri ANL etc. Câteva explicaţii «la cald»: De ce a pierdut PSD? 1. Atitudinea de siguranţă absolută şi suficienţă a PSD în faţa unui candidat PNL foarte muncitor şi hotărât – (l-am învins pe Romanescu în competiţia directă pentru Camera Deputaţilor cu 52-30% în 2008 cu multă muncă din partea întregului activ PSD şi după o luptă oricum dificilă). E profund greşit să crezi că doar te prezinţi la alegeri şi victoria vine de la sine într-un oraş care a votat în ultimii 15 ani în special pentru Cârciumaru şi Ponta (şi doar în subsecvent pentru partidul pe care îl reprezentau aceştia)! 2. Liviu Dragnea i-a ameninţat pe candidatul PSD la primarie şi pe liderii locali că dacă «îl chemaţi pe Ponta în campanie şi vă afişaţi cu el vă tai toate proiectele de la Ministerul Dezvoltării»! Deşi am insistat să fiu implicat în orice mod, teama acestora a prevalat şi aşa am fost «exclus» din campanie pentru prima dată din 2004! Într-un oraş mic, aşa cum e Târgu Jiu, aceste lucruri se află imediat. Oamenii nu au încredere într-un partid care pune pe primul loc luptele egoiste din interior şi nu interesul oraşului şi al lor. 3. Dezamăgirea alegătorilor PSD faţă de subiectele la nivel naţional din perioada campaniei: Legea salarizarii care a creat mari aşteptări şi s-a terminat cu o poveste amară; forţările conducerii PSD de a da jos propriul guvern fără a explica deloc care este motivul; aroganţa agresivă a unor lideri PSD de la televiziuni care sfidează realitatea pe care oamenii o văd cu ochii lor. 4. Subiectul Compania Energetică Oltenia – principalul «plămân economic» al Gorjului, locul de muncă direct pentru 10.000 de oameni şi indirect pentru mulţi alţii… Cine are ochi şi urechi trebuie să înţeleagă că PSD are o problemă cu modul în care conducerea centrală ia decizii şi acţionează. Cine tace de «teamă» să nu se supere «șeful» va păţi ca la Târgu Jiu! Din păcate“, a scris Victor Ponta, pe pagina personală de Facebook.

L-ar fi invitat la Târgu Jiu

PSD Gorj a anunţat că l-ar fi invitat pe Victor Ponta în campania electorală la Târgu Jiu. „Ținem să precizăm clar faptul că PSD Gorj a avut întotdeauna ușa deschisă pentru deputatul Victor Ponta și că niciodată conducerea centrală a partidului nu a interzis vreunei persoane să participe la campania desfășurată de organizația locală, cu atât mai mult, unui deputat ales în județul Gorj. Totodată, Victor Ponta nu și-a arătat intenția de a sprijini organizația PSD Gorj, de a veni în Târgu Jiu pentru a susține candidatul PSD la Primăria Târgu Jiu. Trebuie spus și faptul că deputatul Victor Ponta nu s-a implicat nici la alegerile locale din vara anului trecut, iar de atunci, deși i-au fost lansate mai multe invitații, nu a dat curs vreuneia dintre ele. Catalogăm ieșirea deputatului Victor Ponta ca fiind neoportună și total lipsită de adevăr“, potrivit unui comunicat al PSD Gorj, transmis de presa centrală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS