16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAgent de penitenciar, judecat pentru trafic de influență

Agent de penitenciar, judecat pentru trafic de influență

Agentul-șef Dănuț Dihoru, din cadrul Penitenciarului Pelendava, a fost acuzat că a cerut șpagă 5.000 de euro pentru a aranja angajarea unei femei pe un post de asistent medical
Agentul-șef Dănuț Dihoru, din cadrul Penitenciarului Pelendava, a fost acuzat că a cerut șpagă 5.000 de euro pentru a aranja angajarea unei femei pe un post de asistent medical

Judecătorii Curții de Apel Craiova au hotărât, la sfârșitul săptămânii trecute, că Tribunalul Dolj poate începe judecarea unui agent din cadrul Penitenciarului Pelendava, acuzat că i-a cerut unui bărbat suma de 5.000 de euro pentru a aranja angajarea soției sale ca asistent medical.
Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii august 2016, o persoană a sesizat ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj despre faptul că, în perioada iunie-iulie 2016, agentul-șef Dănuț Dihoru, din cadrul Penitenciarului Pelendava, a pretins de la un bărbat „suma de 5.000 de euro, iar ulterior a primit de la acesta 3.500 de euro, lăsându-l să creadă că are influenţă în scopul angajării soţiei acestuia ca asistent medical în cadrul Penitenciarului Pelendava“. În urma anchetei, care a fost preluată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au fost obținute probe pentru a-l pune sub acuzare pe agentul Dihoru. În schimb, Alexandru Crăciun, bărbatul care a dat bani pentru angajarea soției, și-a recunoscut faptele, „precizând că, inițial, i-a remis lui D.D. suma de 3.500 de euro pentru a-i facilita angajarea soţiei sale pe postul de asistent medical, promițându-i, totodată, că-i va remite şi restul de 1.500 de euro după efectuarea angajării“, după cum au mai precizat anchetatorii doljeni. Ulterior, Crăciun a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei privind comiterea infracțiunii de cumpărare de influenţă, document prin care a acceptat să execute o pedeapsă de un an și jumătate de închisoare.
Acordul de recunoaștere a vinovăției semnat de Alexandru Crăciun a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care a dispus, pe 9 martie, condamnarea inculpatului la un an și jumătate de închisoare cu suspendare.
Dosarul în care Dănuț Dihoru a fost acuzat de trafic de influență a ajuns tot pe rolul Tribunalului Dolj, iar la sfârșitul lunii aprilie, un judecător de cameră preliminară a respins toate cererile formulate de acesta și a dispus începerea procesului. Hotărârea instanței a fost contestată de inculpat, iar vineri, Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea printr-o hotărâre definitivă. Astfel, Tribunalul Dolj poate începe judecarea agentului acuzat de trafic de influență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS