5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinistrul turismului a fost încântat de Transalpina

Ministrul turismului a fost încântat de Transalpina

A fost organizat un simpozion pe teme turistice la Palatul Administrativ din Târgu Jiu
A fost organizat un simpozion pe teme turistice la Palatul Administrativ din Târgu Jiu

Ministrul turismului, Mircea Titus Dobre, s-a aflat ieri în județul Gorj, unde s-a întâlnit cu oficialitățile județului și cu proprietari de pensiuni din Rânca. Dobre a participat mai întâi la o întâlnire cu oficialități ale administrației publice locale, primari ai localităților cu potențial turistic, repre­zentanți ai operatorilor de turism și ai agenților economici implicați în activitatea de turism. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că, odată cu vizita ministrului turismului în județ, această ramură cunoaște un nou început, având în vedere și modificările legislative care vin în sprijinul dezvoltării acestui sector. „Putem spune că este un nou început pentru turismul din Gorj. Sunt multe de discutat. Vorbim de un plan pe termen scurt şi mediu. Dorim ca Ministerul Turismului să se implice în mod direct în promovarea turismului din Gorj şi din Oltenia pe domenii-cheie“, a spus Cosmin Popescu.

Minister nou

Prezent la Târgu Jiu, mi­nis­trul turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat că a răspuns cu întârziere invitației autorităților locale și județene, întrucât ministerul pe care îl conduce este recent înființat. „Invitaţia de a veni în Gorj este de câteva luni şi a fost trimisă de domnul primar din Târgu Jiu, Aurel Popescu. Îmi cer scuze că nu am putut să vin până în acest moment şi vă spun de ce. Până în acest moment, Ministerul Turismului a fost în organizare. Este un minister nou-înfiinţat. Este prima dată după 15 ani când unui astfel de domeniu i se acordă importanţă. Este unul din cele mai importante domenii economice care pot aduce o creştere importantă în PIB-ul României. Mai este şi agricultura. Am răspuns pozitiv invitaţiei nu numai pentru că este o legătură puternică cu cei care conduc administraţia locală, ci şi pentru că judeţul Gorj prezintă o importanţă turistică deosebită“, a spus Mircea Titus Dobre.

A vizitat Transalpina

Ministrul turismului a mai declarat că în Gorj se poate practica aproape orice formă de turism, de la cel clasic, până la turismul cultural și balnear. Este și motivul pentru care Mircea Titus Dobre a afirmat că a venit în județ pentru a discuta la fața locului cu factorii implicați în dezvoltarea turismului local. „Este un judeţ în care se îmbină foarte bine toate formele de turism care pot exista în România. Am abordat legea turismului, Masterplanul pe turism şi alte aspecte în ceea ce priveşte organizarea activităţii de turism în România“, a mai spus Mircea Titus Dobre. De asemenea, în vizita ministrului au fost incluse vizitarea operelor brâncușiene din Parcul Central al municipiului Târgu Jiu, precum și o deplasare în stațiunea Rânca, unde oficialul de la București urma să aibă o întâlnire cu operatorii de turism din zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS