8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Riscăm să ne scufundăm în gropile de pe stradă“

„Riscăm să ne scufundăm în gropile de pe stradă“

Două sesizări primite de la cititori, aceeaşi reclamaţie: gropile de pe străzile din Craiova. Nici una dintre cele două sesizări nu ar genera un efort prea mare din partea autorităţilor locale pentru rezolvarea lor.

Craioveanul Ionel Călina, din cartierul Lăpuş, ne-a sesizat zilele trecute în legătură cu felul în care arată strada Tehnicii, cea care porneşte de la sensul giratoriu de pe Calea Bucureşti şi trece prin faţa Căminului Studenţesc nr. 10. Drumul are doar 370 de metri, suprafaţa carosabilă este din beton şi asfalt, potrivit ultimelor date ale Primăriei Craiova privind situaţia străzilor din municipiu, iar pe o porţiune de circa 30 de metri a fost chiar asfaltat anul trecut, când s-a construit sensul giratoriu. Restul de stradă a rămas însă în aer, iar gropile din carosabil s-au transformat în cratere. „Aş dori să fac o sesizare în legătură cu gropile care există în faţa căminului studenţesc din Lăpuş, că poate aşa vor vedea şi se vor simţi şi domnii edili ai Craiovei, întrucât curând riscăm să ne scufundăm“, a fost mesajul primit de GdS de la Ionel Călina.
Studenţii care locuiesc la cămin şi care trec zilnic pe această stradă spun că astuparea gropilor nu ar reprezenta un efort prea mare pentru autorităţi. Doar să existe bunăvoinţă. „Nu cred că sunt mai mult de 20 de metri de drum care să necesite reparaţii. Strada este foarte circulată, dar pe o porţiune a devenit impracticabilă. Cu puţină bunăvoinţă din partea autorităţilor se rezolva de mult această problemă“, a afirmat un student.

În capătul străzii Tehnicii s-a turnat asfalt şi s-au delimitat cu bolarzi benzile de mers, în cadrul proiectului de amenajare a sensului giratoriu de la intersecţia cu Calea Bucureşti
În capătul străzii Tehnicii s-a turnat asfalt şi s-au delimitat cu bolarzi benzile de mers, în cadrul proiectului de amenajare a sensului giratoriu de la intersecţia cu Calea Bucureşti

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Craiova susţin că strada va fi asfaltată de la un capăt la altul chiar în acest an. „Strada Tehnicii este prinsă în programul de reparaţii străzi pe anul 2017 şi va fi asfaltată“, a precizat, pentru GdS, Sorin Manda, administratorul public al oraşului.

Gropile de pe Siretului, chiar sub nasul candidaţilor la primărie

Altă stradă de pe care asfaltul a dispărut pe anumite porţiuni, lăsând în urmă gropi imense, este Siretului, din cartierul Lascăr Catargiu. Şi acest drum este foarte circulat, iar şoferii întâmpină probleme din cauza stării proaste a carosabilului, în special în zona cabinetelor medicale.
„Pe strada Siretului, în dreptul cabinetelor medicale, faci slalom printre gropi. S-au mai asfaltat străzi pe aici, dar nu s-a gândit nimeni să pună un strop de asfalt şi în gropile ăstea. Dacă nu eşti atent, îţi rămâne roata de la maşină acolo. Cel mai periculos este atunci când plouă, pentru că nu îţi dai seama unde sunt gropile. Nu avem pretenţii să asfalteze strada, doar să astupe gropile, care, culmea, sunt la câţiva paşi de panourile electorale cu candidaţii la primărie, la alegerile de săptămâna viitoare. Dar nu cred că le-a sărit în ochi când au venit cu afişele. Sau poate nu i-a interesat“, a spus un craiovean care locuieşte chiar pe strada Siretului.
Legat de acest aspect, autorităţile locale au anunţat că gropile respective vor fi astupate în cel mai scurt timp, poate chiar săptămâna viitoare, după minivacanţa de Rusalii. „Strada Siretului va intra în programul de reparaţii, dar la plombări, nu la asfaltări, iar lucrările vor începe cel mai probabil săptămâna viitoare“, a explicat Sorin Manda, administratorul public al municipiului Craiova.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS