21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopii de toate vârstele au petrecut ziua de 1 Iunie la înălțime

Copii de toate vârstele au petrecut ziua de 1 Iunie la înălțime

Sute de copii însoțiți de părinți și bunici au sărbătorit ziua de 1 Iunie într-un mod cu totul special, la Aerodromul Craiova.
Încă de la primele ore ale dimineții, aerodromul a fost luat cu asalt de vizitatori. Programul pregătit de Aeroclubul Teritorial „George Valentin Bibescu“, cu ocazia celei de-a doua ediții a Zilelor Porților Deschise, a adunat sute de copii atât din Craiova, cât și din mediul rural. Programul pregătit pentru ei a inclus acrobaţie aeriană cu avioane şi planoare, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, elicoptere, aeronave militare, salturi cu paraşuta. Vânătoarea de baloane cu avionul, balonul cu aer cald, spectacolele de dresaj canin şi de cai au completat atracţiile evenimentului. Eduard are 13 ani, iar ziua de 1 Iunie a fost una cu totul aparte pentru el. „Am trăit senzații tari în balon, m-am simțit ca într-un zgârie nori. Aș vrea oricând să retrăiesc această experiența. Am venit împreună cu colegii. Este cel mai frumos cadou de 1 Iunie pe care l-am primit. Nu îmi mai doresc nimic altceva“, a mărturisit acesta.

Copiii din Craiova, dar și din mediul rural s-au bucurat pe aerodrom

Mii de persoane au petrecut astfel Ziua Copilului în aer liber, la a doua ediție a Zilelor Porților Deschise. Totul a început în urmă cu an, au mărturisit organizatorii, dintr-o ambiție de a oferi copiilor un program special de 1 Iunie. „În numai două săptămâni, am reușit în 2016 să organizăm Ziua Porților Deschise. Am reușit să adunăm peste 4.000 de musafiri, cu preponderență copii. Am decis să organizăm acest eveniment în fiecare an. Anul acesta, ca și noutăți avem un balon cu aer cald, o colaboare cu Aeroclobul Craiova, prin care se urmărește promovarea turismului transfrontalier. Copiii au avut ca surprize numere spectaculoase cu parașutiști, cu un drapel de 100 de metri pătrați, acrobații cu avioane, acrobații cu planorul, vânătoare de baloane cu avionul, un avion utilitar a trecut la joasă înălțime și a împrăștiat o peliculă de apă roșie, și multe alte surprize. Copiii sunt foarte fericiți să participe la astfel de evenimente. Am încercat să venim și în sprijinul copiilor din mediul rural, așteptăm autocarele cu copii și din comunele învecinate. Am estimat un număr de 10.000 de participanți pe tot parcursul zilei“, a spus Cristi Smarandache, comandantul Aeroclubului Craiova. După plimbarea cu balonul și spectacolul aviatic, copiii au putut urmări dresură de câini, de cai, demonstrații antitero oferite de Jandarmerie, Clubul Sportiv Municipal, Poliția Română.

„Balonul cu aer cald este un fel de poveste a copilăriei“

Este pentru prima dată când balonul cu aer cald s-a ridicat cu pasageri – într-un zbor ancorat. Sute de copii au beneficiat de bucuria de a zbura cu balonul. „Balonul cu aer cald este un fel de poveste a copilăriei și sperăm că am oferit clipe de neuitat copiilor de ziua lor. Balonul s-a ridicat undeva la 10-15 metri, însă poate fi înălțat și mai sus, dar având în vedere numărul mare de doritori am hotărât să îl ridicăm la această înălțime pentru a se bucura cât mai mulți copii de acest sport. Suntem la începutul acestei povești frumoase a zborului cu balonul cu aer cald. Este un balon achiziționat de curând, pe care o să îl promovăm pe Valea Dunării“, a spus Silviu Bratu, project manager ARIES Oltenia.
„Hawks of România“ s-a alăturat Zilelor Porţilor Deschise şi au captat atenţia participanţilor cu un spectacol acrobatic impresionant, folosind avioane puternice, vopsite în culorile naţionale ale României. Echipa s-a format în 2007 şi de atunci au participat la mai mult de 100 de demonstraţii şi evenimente din întreaga lume.
Evenimentul „Ziua Porţilor Deschise“ este organizat de Aeroclubul Teritorial „George Valentin Bibescu“ – Aerodromul Balta Verde Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS