6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCondescu aşteaptă sentinţa în dosarul de spălare de bani

Condescu aşteaptă sentinţa în dosarul de spălare de bani

Marin Condescu, liderul USMO
Marin Condescu, liderul USMO

Fostul şef al Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu, actual preşedinte al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, îşi aşteaptă vineri sentinţa la Tribunalul Olt, unde este judecat pentru spălare de bani. Magistraţii din Olt au anunţat că vineri vor delibera şi pronunţa sentinţa în dosarul în care mai este acuzat şi Viorel Temelescu, fostul adjunct al lui Marin Condescu, la Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Trebuie precizat că la ultimul termen, când cauza a fost luată în pronunţare, procurorul de caz a cerut achitarea lui Condescu în două dintre cele trei capete de acuzare. În dosarul de spălare de bani, Marin Condescu, preşedintele de onoare al Federaţiei Naţionale Mine Energie, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Acuzaţiile care îi sunt aduse

Este de amintit că Marin Condescu este acuzat de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, precum şi delapidare şi spălare de bani. Totodată, colegul său de dosar, fostul vicepreședinte al clubului Pandurii, Viorel Temelescu, a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de complicitate la înşelăciune şi uz de fals. Despre Condescu, anchetatorii au spus că a împrumutat clubul cu diferite sume de bani şi a retras din conturile echipei mai mult decât a împrumutat. De asemenea, Viorel Temelescu s-ar fi implicat în realizarea unei cesiuni de creanţă provenite din achiziţia tichetelor de masă pentru mineri. Banii nu ar mai fi ajuns la firma furnizoare, ci la clubul condus de Marin Condescu. Ulterior, Condescu a făcut demersuri pentru plata banilor respectivi.

Sume de bani intrate în buzunarul lui Condescu

Marin Condescu este acuzat că a acordat împrumuturi clubului de fotbal pe care îl conducea şi a retras mai mulţi bani decât oferise cu împrumut. „În perioada 23.03.2011 – 29.09.2011, în calitate de preşedinte al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, a semnat în fals la rubrica «Cesionar» şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false. Ulterior, prin intermediul inculpatului Viorel Temelescu, înscrisurile, au fost prezentate spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare, obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 lei“, potrivit procurorilor gorjeni. Marin Condescu ar fi câştigat bani de pe urma sumelor împrumutate la club: „În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că, în perioada 23.03.2011 – 29.09.2013, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, şi-a însuşit în mod necuvenit suma de 1.551.156 lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Târgu Jiu, de 1.080.000 de lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv“, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS