17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNepoți bătuți crunt de bunicul patern, care îi avea în grijă

Nepoți bătuți crunt de bunicul patern, care îi avea în grijă

Doi copii, de doi și cinci ani, din Corabia, județul Olt, au ajuns la sfârșitul săptămânii într-un centru de primire în regim de urgență, după ce vecinii, care l-au văzut pe bunicul acestora agresându-i, au chemat poliția.

Minorii, un băiat de doi ani și o fată de aproape cinci ani, au fost lăsați în grija bunicului patern după ce mama acestora s-a recăsătorit într-o altă localitate, iar tatăl lor a plecat să muncească în străinătate. O vreme au fost îngrijiți de bunic și de bunică, însă femeia a plecat și ea, cu ceva timp în urmă, la muncă în străinătate, copiii rămânând în grija bărbatului de 58 ani. Acesta este cunoscut în comunitate drept alcoolic și agresiv și și-a bătut nepoții în repetate rânduri. De data aceasta, vecinii au considerat că micuții sunt în pericol și au chemat de urgență poliția. La locul evenimentului au ajuns, vineri seară, și angajații Primăriei Corabia, care nu aveau cunoștință de faptul că minorii sunt în grija bunicului. Asta pentru că, a confirmat purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean, niciun corăbian nu a anunțat, așa cum prevăd normele legale în vigoare, că a plecat la muncă și în grija cui își lasă copiii, prin urmare datele raportate de primării către DGASPC, cu privire la numărul copiilor cu părinții plecați, este departe de situația reală.
Minorii au ajuns sâmbătă în centrul de primire în regim de urgență al DGASPC, fiind ulterior plasați în grija unui asistent maternal. „Copiii au fost expertizați medico-legal. Acum sunt în grija unui asistent maternal“, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Olt, Ioana Ciobanu.
Agresorul este cercetat penal, în stare de libertate, pentru rele tratamente aplicate minorului, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, cms. Alexandra Dicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS