24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBaza de Tratament de la Săcelu se deschide pe 15 iunie

Baza de Tratament de la Săcelu se deschide pe 15 iunie

Elevi din întreaga ţară sunt aşteptaţi la Săcelu
Elevi din întreaga ţară sunt aşteptaţi la Săcelu

Cetăţenii judeţului Gorj şi persoanele interesate din întreaga ţară vor putea să beneficieze de tratamente la Săcelu începând de luna viitoare. Sorin Boza, directorul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a precizat că bazinele exterioare şi baza de tratament vor fi deschise din 15 iunie. De la data respectivă va fi încadrat la Săcelu personal specializat, iar gorjenii, şi nu numai, vor putea beneficia de servicii în cadrul unităţii administrate de compania de stat. Baza de la Săcelu este o staţiune de interes local, iar nămolul din bazine are proprietăţi vindecătoare. Acesta este recomandat de medicii specialişti pentru tratament. Numai din încasarea taxei de intrare se obţin anual peste 300.000 de lei.

Angajaţii CEO ar putea beneficia de anumite servicii gratuite

Potrivit lui Sorin Boza, salariaţii Complexului Energetic Oltenia ar putea beneficia de servicii gratuite în anumite unităţi ale companiei. Este vorba de Baza de Tratament de la Săcelu. Administraţia, în acord cu sindicatele, a decis să nu mai acorde din acest an bilete de tratament. Acestea erau valorificate în cadrul Bazei de la Săcelu. Unitatea este administrată de mulţi ani de Complexul Energetic Oltenia. Minerii şi energeticienii sunt nemulţumiţi însă că nu vor avea subvenţionat tratamentul şi aşteaptă ca administraţia să ia măsuri în acest sens. Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că ia în calcul o primă soluţie pentru facilitarea accesului angajaţilor în cadrul Bazei de la Săcelu. Boza a precizat că va propune directoratului ca salariaţii companiei să nu plătească intrarea în Baza de la Săcelu.

Singura tabără de elevi din Gorj este pregătită să îi primească pe elevi

Direcţia pentru Tineret şi Sport Gorj face ultimele pregătiri pentru a deschide în sezonul estival Centrul de agremet pentru elevi de la Săcelu. Directorul Direcţiei pentru Tineret şi Sport Gorj, Horaţiu Gorun, a precizat că au fost luate toate măsurile pentru ca tabăra să ofere servicii bune elevilor care anul acesta vor veni în staţiunea balneo-climaterică de la Săcelu. Există deja turişti sosiţi în tabără. Primele grupuri au venit din Cluj şi din Mediaş. Centrul de agrement de la Săcelu nu este atât de cunoscut, precum era cel de la Tismana, însă elevii din ţară au început să îl caute în ultimii ani şi să îl aprecieze. „Avem grupuri din alte judeţe, din Cluj, din Mediaş. La Tismana aveam grupuri multe din Ardeal. Mai este de lucru până devenim cunoscuţi cu Săcelu, dar merge bine“, a declarat Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Gorj .

50 de locuri pe serie

Directorul Horaţiu Gorun susţine că sunt 50 de locuri pe serie, în camere de cinci persoane. Camerele sunt dotate cu grup sanitar propriu. De asemenea, Centrul de Agrement pentru elevi de la Săcelu are o sală de mese de 200 de persoane, o terasă de 30 de persoane, terenuri de sport, internet. Există în cadrul centrului şi un cabinet medical. Copiii pot merge şi la bazinele în aer liber din cadrul bazei de tratament din zonă. Directorul Direcţiei pentru Tineret şi Sport Gorj a declarat că preţurile la cazare şi masă au rămas la fel ca anul trecut. Centrul se află pe locul trei la nivel naţional, printre unităţile de cazare similare, deţinute de către Direcţiile pentru Tineret şi Sport. Preţul pentru o zi de cazare şi trei mese este de 69 de lei. Din acest an, elevii care vor merge în tabăra de la Săcelu vor avea parte şi de surprize. „Sperăm să avem acelaşi grad de ocupare ca anul trecut. Din păcate, avem doar 50 de locuri şi nu putem veni cu oferte mai mari. Avem cel mai mic preţ din ţară. Suntem în top trei. La condiţii suntem în top cinci. Anul acesta vom aduce mai mulţi animatori în tabăra pentru elevi, pentru ca aceştia să rămână cu amintiri frumoase, aşa cum era pe vremuri“, a mai spus Horaţiu Gorun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS