10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTermo și CAO, amendate de Poliția Rutieră

Termo și CAO, amendate de Poliția Rutieră

SC Termo Craiova SRL și Compania de Apă Oltenia (CAO) au fost amendate, săptămâna trecută, de Poliția Rutieră pentru că nu au semnalizat lucrările pe care le efectuează pe unele dintre străzile orașului Craiova. Constructorul a spart carosabilul pe strada Basarabia, a făcut șanțurile necesare lucrărilor de introducere a rețelelor de recirculare a apei calde, dar a uitat să semnalizeze corespunzător șantierul. „SC Termo Craiova SRL a fost amendată cu suma de 3.500 de lei pentru că nu a asigurat întreţinerea corespunzătoare a părţii carosabile pentru desfăşurarea în condiţii optime a traficului rutier și nu a semnalizat corespunzător lucrările“, a precizat inspectorul Sorin Gae de la Biroul Poliției Rutiere Craiova.
„Lucrăm în zona Gării pentru introducerea recirculantei și într-adevăr am fost amendați pe motiv că nu am semnalizat lucrările. Trebuie precizat că acolo lucrează și Compania de Apă Oltenia pentru anularea unor conducte“, a spus Dan Magla, administratorul SC Termo Craiova SRL. După ce a fost amendat, furnizorul de căldură al orașului s-a conformat și vineri a semnalizat corespunzător prevederilor legale lucrările de pe strada Basarabia din zona Gării.
La rândul ei, și CAO a fost amendată cu aceeași sumă, dar pentru altă lucrare. „Compania de Apă Oltenia a fost amendată, la rândul ei, cu suma de 3.500 de lei pentru aceleași probleme, nesemnalizarea lucrărilor. În cazul acestui operator vorbim de lucrările efectuate pe Aleea I Șimnic“, a mai spus Sorin Gae.

Ce prevede legea

„Semnalizarea lucrărilor care se execută pe drumurile publice este obligatorie. Aceasta este însoțită pe timpul nopții de lămpi cu lumină galbenă intermitentă sau în cascadă și se efectuează de către executantul lucrărilor, cu avizul Poliției Rutiere, astfel încât să asigure deplasarea în siguranță a tuturor participanților la trafic, conform reglementărilor în vigoare“, Legea nr. 93/2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS