16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMisiune dificilă pentru Protecţia Copilului în cazul elevului agresat de mamă

Misiune dificilă pentru Protecţia Copilului în cazul elevului agresat de mamă

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj caută o soluţie pentru rezolvarea situaţiei elevului olimpic, agresat de mamă într-o scară de bloc, din Târgu Jiu. Instituţia a depus în instanţă o solicitare pentru preluarea în regim de urgenţă a minorului din familie, într-un centru de plasament. Tribunalul Gorj a aprobat, la sfârşitul săptămânii trecute, cererea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, însă măsura nu poate fi pusă în aplicare. Medicul din cadrul Centrului Judeţean al MAI Gorj a refuzat să îşi dea copilul într-un centru de plasament şi nici elevul nu doreşte să îşi părăsească mama. Inspectorii sociali s-au văzut în situaţia de a nu putea pune în aplicare decizia instanţei de judecată. Aceasta va fi oricum contestată de către mamă, la Curtea de Apel din Craiova, care nu este de acord cu măsura dispusă de către judecători.

Un nou dosar marţi

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, Corina Drăgan, a afirmat că se caută o nouă soluţie pentru punerea în aplicare a deciziei Tribunalului Gorj. Până marţi va fi identificată o nouă soluţie, în afara preluării într-un centru de plasament şi se va depune un nou dosar cu o nouă solicitare, la Tribunalul Gorj. Copilul beneficiază între timp de consiliere de specialitate, din partea unui psiholog. „În ciuda deciziei instanţei, nu o putem pune în aplicare pentru că elevul nu a dorit să plece din familie şi nici mama nu a dorit acest lucru. Acum vom discuta cu tatăl. Am reuşit să luăm legătura cu el. Să vedem ce soluţie găsim. Luni avem această discuţie cu tatăl, vom identifica o nouă variantă şi vom depune o cerere marţi la Tribunalul Gorj. Între timp se va judeca şi apelul la Curtea de Apel din Craiova, în primul dosar. Sper să găsim soluţia cea mai bună pentru copil“, a declarat Corina Drăgan.

Anchetată pentru violenţă în familie

Doctoriţa, de 47 de ani, din cadrul Centrului Judeţean al MAI, este anchetată după ce şi-ar fi agresat fizic băiatul, de 13 ani, elev la Colegiul „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. Agresiunea s-a produs joi dimineaţă, într-o scară de bloc de lângă sediul Casei de Pensii Gorj, din municipiu. „Am fost sesizaţi de o femeie despre faptul că o mamă exercită acte de violenţă asupra fiului său, în apropierea Casei de Pensii din Târgu Jiu. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au luat primele măsuri, întocmind dosar penal pentru violenţă în familie. Copilul are 13 ani şi prezintă câteva escoriaţii“, a declarat, săptămâna trecută, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Mama ar fi fost nemulţumită de faptul că fiul acesteia, elev în clasa a VII-a, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, nu ar fi pregătit în mod corespunzător o prezentare la un proiect pe care îl avea de susţinut la şcoală. Elevul are note foarte bune şi este olimpic. Femeia l-ar fi zgâriat pe copil pe faţă şi pe mâini, în scara blocului, iar scandalul a fost auzit de o locatară care a alertat poliţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS