6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDescinderi la oameni de afaceri, într-un dosar de evaziune fiscală

Descinderi la oameni de afaceri, într-un dosar de evaziune fiscală

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Argeş au derulat joi dimineaţă percheziții în judeţul Gorj la mai multe sedii ale unor firme. Acestea ar fi fost implicate în achiziții fictive de mărfuri.

Potrivit unor surse judiciare, în acest fel bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste un milion de lei. Mai mulţi suspecţi au fost prezentaţi la audieri, la sediul IPJ Argeş. Poliţiştii gorjeni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acordat sprijin colegilor lor din Argeş la derularea percheziţiilor din Gorj. Potrivit IPJ Argeş, în total au fost efectuate 28 de percheziţii în București și în şapte judeţe, la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.
Au fost vizate domiciliile unor persoane, sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din judeţele Argeş, Vâlcea, Gorj, Neamț, Iași, Dâmbovița, Mehedinți și din București.

Dosar penal instrumentat de IPJ Argeş

La descinderile de ieri au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Vâlcea, Neamț, Dâmbovița, Mehedinți și Iași.
„Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2014 – august 2015, administratorul unei societăţi comerciale din Ştefăneşti, județul Argeș, ar fi evidenţiat în actele contabile achiziții fictive de mărfuri de la societăți comerciale de tip fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de apoximativ 1.025.000 de lei“, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş.
Un număr de 16 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, pentru audieri.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS