„Lupul“ dus la Zoo Craiova era câineCum să confunzi un câine cu un lup? Ei bine, asta este una dintre „minunile“ înfăptuite de angajații RAADPFL, care au prins un câine din rasa lup cehoslovac, rătăcit pe aleile din Parcul „Nicolae Romanescu”, și l-au dus la zoo.

Angajații de la RAADPFL au comis-o din nou, când au confundat un câine lup cehoslovac, rătăcit pe aleile din Parcul „Nicolae Romanescu“, cu un lup fioros. Alertați de vizitatorii din parc că un „lup“ se plimbă în libertate, aceștia au capturat patrupedul și l-au pus într-o cușcă de la zoo. Nici medicul veterinar al Grădinii Zoologice din Craiova, nici reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj, chemați la fața locului, nu și-au dat seama că animalul este, de fapt, un câine dintr-o rasă omologată și foarte rară. Mai mult decât atât, reprezentanții Regiei au dat și un comunicat de presă, ținând să precizeze că „în dimineața zilei de 16.05.2017 pe aleile din parc a fost văzut în libertate un animal sălbatic din specia lup. S-a procedat de urgență la capturarea acestuia, constatându-se că acest exemplar nu aparține Grădinii Zoologice Craiova, fiind în mod intenționat eliberat de posesorul acestuia în incinta Parcului «Nicolae Romanescu», întrucât la momentul capturării acestuia, lupul avea în jurul gâtului o zgardă împotriva paraziților. S-a procedat la aplicarea de tratamente adecvate de deparazitare și antirabice, în acest moment acesta fiind închis separat de celelalte exemplare de lupi aparținând Grădinii Zoologice Craiova. De asemenea, vă informăm că s-au luat toate măsurile de informare a autorităților Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj“, se arăta în comunicatul Regiei.

După ce au ținut câinele izolat într-o cușcă pe timpul nopții și o parte din a doua zi, pe motiv că îl au sub supraveghere, reprezentanții RAADPFL și-au pus și ei semne de întrebare asupra lupului și au contactat un specialist. Acest lucru s-a întâmplat la atenționarea reprezentanților unei organizații pentru protecția animalelor și în urma examinării animalului de către un arbitru chinolog de la Asociația Chinologică Oltenia. „Eu am luat legătura cu directorul RAADPFL și i-am spus că ar fi bine ca un specialist să vadă acel animal. Drept urmare, am mers la Zoo, am văzut câinele, am citit microcipul pe care îl avea și în acest fel l-am identificat. Este, într-adevăr, un câine din rasa lup ceh, se observă și din caracteristicile fenotipice, este un metis. Am luat legătura cu medicul care îl are în evidențe și în acest fel a fost identificat stăpânul. Este o tânără din Craiova, care a și prezentat documentele câinelui. Aceasta a declarat că îi aparține patrupedul, că nu deține pedigree, dar este înregistrat. El este ținut undeva în localitatea Secui și de acolo ar fi scăpat și a ajuns în parc. Se presupune că este familiarizat cu zona pentru că a fost adus la dresaj aici. Câinele este sănătos și bine întreținut. Confuzia este produsă de asemănarea foarte mare cu lupul carpatin, dar este o rasă sociabilă. În Craiova sunt până în zece exemplare“, a precizat, pentru GdS, vicepreședintele Asociației Chinologice Oltenia, Alin Dumitrescu, arbitru chinologic internațional.

S-a deşteptat şi raadpfl

Văzând că și-au dat cu stângul în dreptul, reprezentanții RAADPFL au revenit în cursul zilei de ieri cu un nou comunicat, în care recunosc că au confundat câinele cu un lup. „Având în vedere evenimentul din data de 16.05.2017 din Parcul «Nicolae Romanescu», prin care înștiințam opinia publică de existența unui exemplar din rasa lup, aflat în libertate pe aleile parcului și capturat ulterior, facem următoarele precizări:


În data de 17.05.2017, la sediul instituției s-a prezentat o persoană care a adus la cunoștință faptul că este proprietarul animalului în cauză, prezentând totodată carnetul de sănătate al acestuia, învederând, de asemenea, că animalul este un exemplar canin care face parte din rasa lup cehoslovac, acesta având asupra lui un microcip de identificare. RAADPFL Craiova a gestionat această situație conform legii, apelând la organele abilitate. Exemplarul a fost predat proprietarului de drept prin verificarea microcipului și a Registrului de evidență a câinilor cu stăpân (RECS), proprietarul achitând contravaloarea tratamentului aplicat animalului. Menționăm că animalul este vaccinat și nu a pus în pericol animalele din Grădina Zoologică Craiova sau publicul din Parcul «Nicolae Romanescu», se spune în adresa semnată de Aurelia Filip, directorul RAADPFL.

Ce este lupul cehoslovac

Lupul cehoslovac este o încrucișare între lupul carpatin și ciobănescul german, creat în 1955 într-un experiment. Inginerul ceh Karel Hartl a inițiat crearea acestei rase. Scopul era integrarea calităților folositoare ale lupului cu cele ale câinelui.

În anul 1989, rasa număra peste 1.500 de exemplare. În 1982 este recunoscută pe plan național, iar zece ani mai târziu, în anul 1999, a fost omologată. Câinii din această rasă seamănă izbitor cu ancestralul lup.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 18 mai 2017

Actualitate

» Fermierii pot face modificări la cererile unice de plată până pe 31 mai
» Parlamentarii USR, mobilizați pentru candidatul la Primăria Craiova
» Legea prevenției, adoptată de Guvern
» Guvern: 2 iunie 2017, zi liberă pentru sectorul public
» Guvern: Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000 a fost modificată
» Iohannis: Nu cred că este bine să se introducă un prag pentru abuzul în serviciu
» CNSAS a încheiat procedura de deconspirare pentru cinci informatori ai fostei Securități
» CSM – aviz favorabil pe proiectul de modificare a Codurilor penale și de procedură penală
» PNL ameninţă cu moţiune simplă, dacă puterea nu renunţă la plafonarea indemnizaţiilor pentru mame
» Ajutorul de deces pentru militari şi poliţişti cu peste 25 ani vechime, plafonat la 12 solde
» Klaus Iohannis a decorat Consiliul Concurenţei

Publireportaj

» „Euphoria” evenimentelor perfecte
» Lucian-Bernd Săuleanu, candidat independent la funcția de Primar al Municipiului Craiova, își dorește un oraș administrat „cu bun simț și competență”.
» Importanța unui logo pentru o afacere. De ce aveți nevoie de unul?

Local

» Fermă de struţi în Căzăneşti
» Expo-Flora, a XXIII-a ediție, s-a deschis oficial la Slatina

Dolj

» Lucrările la cartierul chinezesc s-ar putea relua peste două luni
» Liceele şi-au expus oferta pentru admitere
» Scad chiriile ANL
» Când e gata DN 56 Craiova – Calafat?
» La Burila-n port
» “Târgul ofertelor educaționale”.
» Eugen Negrici – doctor honoris causa
» Craiova, dezvoltare haotica

Gorj

» Doctoriţă, anchetată după ce şi-ar fi agresat copilul
» Elevii, implicaţi în lupta împotriva drogurilor
» Descinderi la oameni de afaceri, într-un dosar de evaziune fiscală
» Podul de la Lainici nu va mai fi executat în cadrul actualului proiect
» Gorj: Drum Județean închis
» Tânăr din Gorj, mort într-un accident în Germania
» Gorj: Specialiştii în asistenţă socială s-au întâlnit la Târgu Jiu
» Programul “Rabla” a debutat şi în Gorj
» Municipiul Târgu Jiu, capitala artei tradiţionale

Olt

» Olt: Formația Forțelor Navale ale SUA în Europa a susținut un concert pentru copiii de la Deveselu
» Olt: Bărbat accidentat grav, transportat cu elicopterul la București

Vâlcea

» Vâlcea: A furat o bicicletă şi a fost reţinut pentru 24 de ore
» Vâlcea: Prefectura caută soluţii în cazul alunecării de teren de la Alunu

Sport

» Meci cu miză mare pentru handbalistele de la SCM
» Luptătorii lui Silviu Obeanu au cucerit Europa
» Filieșenii vor victoria la Bradu
» Gorjenii, obligați să câștige cu ASA
» „Satelitul“, la ultimul joc al sezonului
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (19-21 mai)
» Fotbal / CS Universitatea Craiova, eliminată din Cupă după un joc mizerabil
» Fotbal / Ștefan Florescu, la „Repriza de Sud”

Sanatate

» Oltenia, „campioană“ în UE la tuberculoză (II) – „Titanicul de pe munte“, locul unde se tratează de un secol bolnavii de TBC

Magazin

» Bancul zilei
» REŢETA DE WEEKEND – Spanac cu muşchi de porc
» Horoscopul de weekend
» Cum tratăm arsurile solare

Top