11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMecanic auto, arestat pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos

Mecanic auto, arestat pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, ieri după-amiază, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a unui bărbat de 39 de ani, din Plenița, acuzat de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos și furt. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că inculpatul, angajat ca mecanic auto la un service din municipiul Craiova, a sustras cardul unui client și a retras de pe el suma totală de 15.000 de lei.
Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care coordonează cercetările în dosar, un craiovean a sesizat faptul că i-a fost sustras un card bancar de pe care, în perioada 6 februarie – 24 martie, prin mai multe retrageri, i-a fost furată suma de 15.000 de lei. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că partea vătămată, angajat ca șofer pe un microbuz de transport persoane la o firmă din Craiova, la începutul lunii februarie, și-a dus autovehiculul la un service din municipiu pentru verificări și reparații. Pe timpul verificărilor și reparației, bărbatul și-a lăsat în mașină borseta în care avea diverse documente și carduri bancare. Ulterior, bărbatul și-a dat seama că îi lipsește un card, pe care avea lipit un bilețel cu codul PIN. De asemenea, după verificarea contului bancar, partea vătămată a aflat că fusese retrasă suma de 15.000 de lei, motiv pentru care a reclamat furtul cardului.
În urma anchetei, oamenii legii au stabilit că autorul faptei este Valentin Nicolae, de 39 de ani, din Plenița, mecanic auto la service-ul unde își reparase craioveanul microbuzul. În cursul zilei de luni, suspectul a fost ridicat și dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, iar după audieri, procurorul de caz a dispus reținerea sa pe o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos și furt.
Ieri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, inculpatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a admis solicitarea anchetatorilor. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului Nicolae Valentin pe o durată de 30 de zile începând cu data de 16.05.2017 şi până la data de 14.06.2017, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Nicolae Valentin“, se arată în încheierea Tribunalului Dolj.
Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS