12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncep Zilele Municipiului Târgu Jiu

Încep Zilele Municipiului Târgu Jiu

Târgujienii sărbătoresc Zilele Oraşului
Târgujienii sărbătoresc Zilele Oraşului

Astăzi debutează la Târgu Jiu Zilele Oraşului. Manifestările vor cuprinde activităţi cultural-artistice şi recreative, precum şi expoziții stradale ori spectacole de muzică populară sau uşoară. Astăzi, de la ora 12.00, va fi deschisă expoziţia stradală de fotografie denumită „Târgu Jiul de altădată“, iar de la ora 18.00 este programat spectacolul stradal „Mimi de poveste“ – pictură pe față, magie. Ambele evenimente sunt organizate în cartierele municipiului Târgu Jiu. Pe străzile oraşului se va desfășura și o Caravană a motocicliştilor.
Marţi, 16 mai, de la ora 12.00, va fi dezvelită o stea dedicată inginerului Ştefan Georgescu Gorjan, pe Aleea Nemuritorilor Gorjului, în centrul oraşului. În aceeași zi va mai avea loc şedința festivă a Consiliului Local, la Sala Maură a Palatului Administrativ, iar seara, de la ora 21.00, Piaţa Prefecturii va găzdui festivitatea oficială de deschidere a Zilelor Municipiului Târgu Jiu, printr-un spectacol de sunet şi lumini, dansatori şi acrobaţi.
Miercuri, 17 mai, vor avea loc spectacole stradale de improvizaţie teatrală, artă şi muzică tradiţională, susţinute de elevi din municipiu, precum şi o conferinţă ştiinţifică denumită „Istoria Coloanei fără Sfârșit“. În aceeași zi este programat și un spectacol oferit de Fanfara „Armonia“.
Joi, 18 mai, va fi deschis în centrul oraşului Târgul meşterilor populari olteni. De la ora 18.00 va avea loc vernisajul unei expoziţii de grafică (la sediul UAP) şi un spectacol de muzică populară susţinut de următorii soliști: Niculina Stoican, Ileana Lăceanu, Nina Predescu, Emil Badea, Cristina Turcu Preda, Vasile Ciobanu, Teodora Pană, Dumitru Vasilescu, Irina Zoican, Marcela Fota, Roberta Crintea, Sanda Argint (pe insuliţă).
Pe 19 mai va avea loc un salon de carte istorică gorjeană, precum şi două spectacole de muzică populară, susţinute pe insuliţă de Şcoala Populară de Artă şi Sava Negrean Brudaşcu. De la ora 20.00, Teatrul Metropolis București va prezenta piesa „Buzunarul cu pâine“, în interpretarea actorilor Oana Pelea și Sandu Gruia. Spectacolul va fi găzduit de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“.
Pe 20 mai este programat un concurs regional de istorie, la Muzeul Judeţean, un târg al organizaţiilor de tineret, precum şi Parada Liceelor, Ziua Majoratului, Flash mob și Party. De asemenea, va debuta, pe scena de pe insuliţă, Festivalul Național de Muzică Ușoară și Folk „Coloana Infinitului“. De la ora 21.00 va avea loc o procesiune religioasă dedicată Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, protectorii municipiului Târgu Jiu. Duminică, de la ora 20.00, pe insuliţă, va avea loc spectacolul de încheiere a Zilelor Municipiului Târgu Jiu. Invitaţi vor fi Emanuel Cârstea, Jo şi Antonia. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS