15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAcuzați de furturi de mașini, condamnați definitiv

Acuzați de furturi de mașini, condamnați definitiv

Doi dintre inculpați au fost prinși de oamenii legii după ce furaseră din Craiova o autoutilitară Iveco
Doi dintre inculpați au fost prinși de oamenii legii după ce furaseră din Craiova o autoutilitară Iveco

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât, vineri, să condamne definitiv trei tineri din Caransebeș și Călan, printre care și un minor, acuzați că au încercat să fure o autoutilitară Iveco din Craiova, care, cel mai probabil, ar fi ajuns la dezmembrări. Doi dintre inculpați au primit pedepse cu executare, iar minorul va fi asistat pe o perioadă de șase luni.

Doi dintre inculpații din acest dosar, Claudiu Ionuț Păuceanu, de 19 ani, și Cristian Armando B., de 17 ani, ambii din Călan, județul Hunedoara, au fost prinși de ofițerii Serviciului de Investigații Criminale în noaptea de 1 octombrie 2016, la scurt timp după ce furaseră o autoutilitară Iveco și încercau să părăsească municipiul Craiova.
În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că, pe 30 septembrie, cei doi tineri au fost aduși la Craiova de Enok Emanoil Jula, de 34 de ani, din Caransebeș, „cu scopul de a sustrage o autoutilitară, asigurându-le instruirea şi logistica necesare comiterii faptei“, după cum au precizat polițiștii doljeni.
Oamenii legii au mai explicat că cei doi suspecți din Călan au folosit un dispozitiv electronic pentru a porni autoutilitara, care era parcată pe strada Frații Golești din Craiova. „Cei doi tineri au identificat o autoutilitară și, după ce au pătruns în autovehicul prin spargerea geamului lateral, au instalat un dispozitiv electronic cu ajutorul căruia au pornit maşina. Imediat după comiterea faptei, tinerii s-au deplasat pe mai multe străzi din Craiova, fiind identificați și blocaţi în trafic de polițiștii doljeni“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj. De asemenea, în urma cercetărilor s-a mai stabilit că Păuceanu s-a urcat la volanul autoutilitarei furate deși nu avea permis de conducere. Ulterior, cu ajutorul polițiștilor din Hunedoara și Caraș-Severin, Enok Jula a fost prins în oraşul Oţelul Roşu, după care a fost adus la Craiova pentru audieri. Cei trei inculpați au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, iar pe 2 octombrie au fost arestați preventiv pentru constituirea unui grup infracțional organizat și furt calificat.

Condamnați definitiv la Curtea de Apel Craiova

Inculpații au fost trimiși în judecată la sfârșitul lunii octombrie 2016, iar pe 2 februarie, anul acesta, au și fost condamnați. Păuceanu a primit o pedeapsă de doi ani și patru luni de închisoare cu executare pentru conducere fără permis și constituirea unui grup infracțional, iar Enok Emanoil Jula a fost condamnat la patru ani de închisoare, tot cu executare, pentru infracțiunile comise.
În schimb, pentru că era minor la data comiterii faptei, instanța a dispus ca Cristian Armando B. să fie internat doi ani într-un centru de detenție.
Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat vineri, pe 12 mai.
Judecătorii craioveni au respins apelurile formulate de Claudiu Ionuț Păuceanu și Enok Emanoil Jula, astfel că aceștia rămân cu pedepsele stabilite în februarie de Tribunalul Dolj. În schimb, instanța a admis apelul formulat de inculpatul minor și a dispus luarea faţă de acesta a măsurii educative a asistării zilnice pe o durată de șase luni. În acest interval, inculpatul trebuie să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională. De asemenea, acestuia i-a fost interzis să se apropie şi să comunice cu inculpatul Enok Emanoil Jula.
Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS