16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFostul manager al CEO, audiat în procesul de abuz în serviciu

Fostul manager al CEO, audiat în procesul de abuz în serviciu

Laurenţiu Ciobotărică, fost manager al CEO
Laurenţiu Ciobotărică, fost manager al CEO

Ex-managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciobotărică, a fost audiat ieri, la Tribunalul Gorj, în dosarul în care este judecat pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. Alături de Ciobotărică sunt vizaţi fostul director al Diviziei Miniere, Daniel Antonie, acuzat de abuz în serviciu, precum şi Dorina Jianu, director Legislaţie, judecată pentru complicitate la abuz în serviciu. Cei trei au ajuns în vizorul procurorilor anticorupție după ce i-au acordat plăți compensatorii lui Aurel Medințu, fostul director al Diviziei Energie, la plecarea din unitate. Anchetatorii sunt de părere că suma de 128.000 de lei a fost acordată ilegal, întrucât Medinţu avea contract de mandat şi nu i se aplicau prevederile contractului colectiv de muncă.

Nu a vrut să scape de Medinţu

Laurențiu Ciobotărică a explicat ieri în faţa judecătorilor că nu a intenționat nicio clipă să scape de Aurel Medințu, așa cum este acuzat. „Nu am avut nicio clipă intenția să scap de o anumită persoană, domnul Medinţu a solicitat să plece din CEO. Îmi spunea asta în fiecare zi. Tot de la el am aflat că are şi contract de muncă. În acest sens, de fiecare dată când mă vedeam cu el, acesta îmi spunea că vrea să plece din CEO în schimbul unor remuneraţii. Medinţu mi-a zis că este bolnav, am constatat şi eu asta, că şi eu, şi alte persoane lucram din ce în ce mai greu cu el, din cauza situaţiei în care se afla. Eu aveam nevoie de oameni valizi şi de o echipă care să scoată CEO din impas“, a declarat Laurențiu Ciobotărică.

Motivarea acordării banilor

Ex-managerul CEO a declarat că s-a consultat cu juriștii companiei, ajungând astfel la concluzia că Aurel Medințu și Ion Petroniu nu erau selectați pe Legea 109, ei având contract de muncă, nu de mandat. Ca atare, cei doi puteau pleca din unitate primind plăți compensatorii. „Doresc să precizez că dacă eu şi Antonie aveam un contract cu drepturi şi obligaţii clar stabilite şi nu putem depăși limitele, Medinţu şi Petroniu aveau contract de mandat ce prevedea drepturile din CCM. Menţionez că, în ianuarie 2016, CS a cerut directoratului alinierea contractelor în sensul eliminării aspectelor semnalate în contractele lui Medinţu şi Petroniu care făceau referire la CCM. Ştiam că la plecarea unui angajat se primesc până la 16 salarii compensatorii, şi sunt situații multe de acest gen. Eu m-am gândit să-i dau patru salarii compensatorii, să fac economie la companie“, a mai declarat Ciobotărică. Procesul a fost amânat pentru data de 30 mai. Pentru această dată a fost citat ca martor Radu Gheorghe, fost președinte al Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS