16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDosar penal în cazul bătrânilor înmormântați cu buldoexcavatorul

Dosar penal în cazul bătrânilor înmormântați cu buldoexcavatorul

Așa arată mormântul celor doi bătrâni, amenajat la marginea cimitirului cu utilajul Primăriei Dobrești (Foto: Bogdan Grosu)
Așa arată mormântul celor doi bătrâni, amenajat la marginea cimitirului cu utilajul Primăriei Dobrești (Foto: Bogdan Grosu)

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au anunțat, ieri, că polițiștii din Bechet au întocmit un dosar penal în cazul înmormântării celor doi bătrâni din comuna Dobrești, care au fost duși la groapă cu un buldoexcavator, după ce au fost găsiți morți în propria casă.
Maria şi Jan Lungu, de 85, respectiv 75 de ani, au fost găsiţi morţi sâmbătă seară, în locuinţa lor din comuna Dobrești. Din cauza stării avansate de putrefacţie în care se aflau, primarul a hotărât să-i îngroape chiar în acea noapte, pentru „a scăpa de cadavre“. Astfel, edilul Mihail Țiulescu a dat ordin să fie săpată o groapă cu buldoexcavatorul primăriei, i-au învelit pe cei doi bătrâni în folie şi i-au îngropat la marginea cimitirului. Trupurile neînsuflețite ale soților Lungu au fost duse până la groapă în cupa utilajului și au fost înhumate fără preot, fără slujbă, fără lumânări. Nu era timp pentru cele creștinești, „de teama dispersării viruşilor“, după cum a explicat pentru GdS chiar primarul comunei.
În urma materialului de presă apărut în ediția de marți a GdS („Doi bătrâni morţi, înveliţi în folie şi îngropaţi cu buldoexcavatorul“), polițiștii doljeni au anunțat că s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de profanare de cadavre.
„Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bechet s-au sesizat din oficiu cu privire la condițiile în care au fost înhumate cele două cadavre descoperite în locuința proprie din localitatea Dobrești, județul Dolj. S-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte. Cercetările se desfășoară sub directa supraveghere și coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, urmând ca la definitivarea acestora dosarul să fie înaintat unității de Parchet cu propunerile legale“, au precizat polițiștii doljeni.
Potrivit Codului Penal, sustragerea, distrugerea sau profanarea unui cadavru ori a cenuşii rezultate din incinerarea acestuia se pedepseşte cu închisoarea de la șase luni la trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS