10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBunurile Primăriei Săcelu, scoase la vânzare de Finanţele Publice

Bunurile Primăriei Săcelu, scoase la vânzare de Finanţele Publice

Florin Jurebie, primarul comunei Săcelu
Florin Jurebie, primarul comunei Săcelu

Trei clădiri aparţinând Primăriei din Săcelu, Gorj, vor fi scoase în această lună la licitaţie de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj. Este vorba de căminul cultural, dispensarul în care îşi desfăşoară activitatea medicul de familie al comunei şi o casă de vacanţă. Bunurile au fost scoase la mezat pentru recuperarea unui prejudiciu adus bugetului de stat de către un fost primar al comunei, într-o afacere cu lucrări decontate fictiv la aducţiunea de apă şi la canalizarea comunei. Anchetatorii şi instanţele au stabilit un prejudiciu de 500.000 de lei, care, cu tot cu penalizări, a ajuns la două milioane de lei. Întrucât de la persoanele implicate nu s-a putut recupera decât o parte din bani, statul, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj, s-a îndreptat împotriva Primăriei Săcelu, ca beneficiar al lucrărilor derulate în cadrul Programului SAPARD.

Unde va lucra medicul?

Luminița Penciu, purtătorul de cuvânt al AJFP Gorj, a declarat că cele trei clădiri vor fi scoase la licitaţie în zilele următoare: „Această licitaţie este organizată pentru recuperarea restanţelor către Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. La licitaţie se va vinde o clădire în suprafaţă de 291 de metri pătraţi, reprezentând casa de cultură, la preţul de pornire a licitaţiei de 85.900 de lei, exclusiv TVA, împreună cu terenul intravilan aferent în suprafaţă de 972 de metri pătraţi, la preţul de 10.500 de lei, exclusiv TVA“, a precizat Luminița Penciu, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj. Statul vinde la licitaţie imobilele respective pentru a încasa măcar în parte din banii care sunt de recuperat. Licitaţia va avea loc pe 11 mai. Dacă nu vor exista cumpărători, aceasta va fi reluată până când bunurile vor fi vândute.

Primarul crede că măsura este nedreaptă

Primarul din Săcelu, Florin Jurebie, a spus că acțiunea ANAF nu este în regulă, întrucât comunitatea este prejudiciată de două ori. O dată prin neefectuarea lucrărilor și acum prin deposedarea bunurilor. Nimeni nu ştie unde îşi va desfăşura activitatea medicul de familie din comună, întrucât acesta funcţionează în clădirea Dispensarului Comunal. La doctorul respectiv sunt înscrişi aproape toţi localnicii din Săcelu. „S-a ajuns în situaţia de a fi executaţi, zic eu, mai mult printr-o neînţelegere, pentru că în anul 2004, în urma unor lucrări efectuate pentru primărie, s-a stabilit un prejudiciu din lucrări neefectuate de 500.000 de lei. Procesul-verbal a fost contestat, până la finalizarea procesului penal. Ulterior, s-a decis că şapte persoane sunt vinovate de acest prejudiciu. Deci s-a constatat foarte clar cine a produs prejudiciul. De ce să plătim prejudiciul şi penalităţile? Nu este în regulă. Vom rămâne o localitate fără cultură şi fără medicină. Sunt mulţi bătrâni în comună, care au nevoie de medic. Dacă medicul nu va mai avea unde să îşi desfăşoare activitatea, cu siguranţă că va pleca“, a spus Florin Jurebie, edilul comunei Săcelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS