22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMilitarul acuzat că și-a incendiat iubita, judecat la Timișoara

Militarul acuzat că și-a incendiat iubita, judecat la Timișoara

Iubita militarului a suferit arsuri grave şi a decedat la spital
Iubita militarului a suferit arsuri grave şi a decedat la spital

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara au dispus, săptămâna trecută, trimiterea în judecată a unui caporal craiovean, acuzat că și-a incendiat iubita. Femeia a suferit arsuri grave şi a decedat pe 3 martie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.
Procurorii militari au reținut că, pe data de 24 februarie, de Dragobete, caporalul Daniel Ștefan Truță, de 32 de ani, s-a certat cu prietena lui, o craioveancă de 54 de ani, după care a aruncat pe ea spirt și i-a dat foc. „La data de 24 februarie 2017, pe fondul unui conflict între inculpat şi concubina sa, acesta a stropit cu alcool sanitar victima, apoi, cu ajutorul unui spray și al unei brichete, i-a dat foc. Victima a suferit o serie de leziuni, prezentându-se împreună cu agresorul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a fost internată, iar astăzi (vineri, 3 martie – n.r.) aceasta a decedat. Din constatările medicale preliminare din data de 24 februarie 2017 a reieșit că victima a prezentat leziuni ce s-au produs prin acţiunea flăcării şi i-au pus în primejdie viaţa“, au explicat procurorii militari din Timișoara.
Se pare că, după ce și-a dat seama ce a făcut, militarul craiovean a schimbat-o pe femeie de hainele cu care fusese îmbrăcată, apoi a urcat-o în mașina personală și a dus-o la Spitalul de Urgență Craiova. Reprezentanții unității medicale au precizat pentru Gazeta de Sud că femeia a decedat pe 3 martie, la ora 5.45 dimineața, în urma leziunilor suferite prin incendiere.
Caporalul Daniel Ștefan Truță a fost arestat preventiv pe 4 martie, printr-o hotărâre a Tribunalului Militar Timişoara, iar săptămâna trecută a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de omor calificat. În acest dosar s-au constituit părți civile atât rudele femeii ucise, cât și Spitalul de Urgență Craiova. Vineri, pe 28 aprilie, judecătorii de la Tribunalul Militar Timișoara au hotărât să prelungească cu 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele inculpatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS