8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljWater Park-ul, ecuație cu mai multe necunoscute

Water Park-ul, ecuație cu mai multe necunoscute

Primăria așteaptă mai întâi recepția la Water Park, pentru a stabili modalitatea amenajării chioșcurilor  pentru comercializarea de produse alimentare (Foto: GdS)
Primăria așteaptă mai întâi recepția la Water Park, pentru a stabili modalitatea amenajării chioșcurilor
pentru comercializarea de produse alimentare (Foto: GdS)

În încercarea de a duce la bun sfârșit proiectul european privind construirea Complexului de agrement acvatic din Parcul Tineretului, Primăria Craiova nu s-a decis până acum în privința amenajării locurilor de parcare ale acestui obiectiv și nici a chioșcurilor pentru comercializarea de produse alimentare, care ar trebui să existe în preajma complexului. Într-un răspuns transmis GdS, municipalitatea susține că o decizie în acest sens se va lua până la recepția lucrărilor.

Water Park-ul Craiovei, proiectul european de 20 de milioane de euro care a bătut recordul în Bănie în materie de amânări ale termenului de finalizare, încă reprezintă pentru autoritățile locale o ecuație cu mai multe necunoscute. Chiar dacă la acest obiectiv s-au reluat lucrările, după ce stagnaseră în vara anului trecut, iar constructorii nu ar mai avea mult de muncă, municipalitatea nu s-a decis încă în privința realizării parcării și a chioșcurilor cu produse alimentare care ar urma să fie amenajate în preajma parcului acvatic. La începutul acestei luni, GdS a ridicat problema parcării de la Water Park, în prezent un teren plin de moloz și gunoaie, a gardului care împrejmuiește complexul și a locului unde ar trebui să existe acele chioșcuri cu produse alimentare omise în momentul în care s-a întocmit proiectul, solicitând primăriei un punct de vedere oficial.

Primăria așteaptă mai întâi recepția la Water Park, pentru a stabili modalitatea amenajării chioșcurilor pentru comercializarea de produse alimentare (Foto: GdS)
Primăria așteaptă mai întâi recepția la Water Park, pentru a stabili modalitatea amenajării chioșcurilor pentru comercializarea de produse alimentare (Foto: GdS)

După două săptămâni a venit și răspunsul: municipalitatea nu a luat încă o decizie în ceea ce privește parcarea și chioșcurile de la Water Park, așteptând finalul recepției. „Până la recepția de la terminarea lucrărilor se va lua o decizie în ceea ce privește amenajarea parcării (…) După recepția de la terminarea lucrărilor și întocmirea documentelor privind evidențierea în patrimoniul municipiului Craiova a obiectivului de investiții «Craiova Water Park» se va stabili modalitatea amenajării chioșcurilor pentru comercializarea de produse alimentare“, se preciza în răspunsul primăriei. Municipalitatea mai menționa că nu s-a luat o decizie nici în privința drumului de acces către Water Park, „cel după ieșirea de pe strada Coșuna spre Parcul Tineretului“, pentru că acesta „nu a făcut parte din contractul de reabilitare a străzii Coșuna“. Anul trecut, când se vorbea că Water Park-ul va fi gata până în vară, constructorii susțineau, mai cu jumătate de gură, că se vor ocupa ei de parcare și de drumul de acces. Nu au mai apucat și se pare că nici nu vor mai face acest lucru. Dar nici primăria nu a prins în bugetul din acest an bani pentru amenajarea parcării Complexului de agrement acvatic din Parcul Tineretului. Mai are însă timp să găsească o soluție, pentru că la Water Park încă se lucrează, iar recepția se anunță oricum de lungă durată.

Gardul împrejmuitor nu va mai suferi modificări

Gardul care împrejmuiește parcul acvatic va rămâne la fel și după finalizarea lucrărilor și darea în folosință a complexului (Foto: GdS)
Gardul care împrejmuiește parcul acvatic va rămâne la fel și după finalizarea lucrărilor și darea în folosință a complexului (Foto: GdS)

În răspunsul trimis GdS pe 24 aprilie, Primăria Craiova menționează ce lucrări mai sunt de efectuat la parcul acvatic: lucrări de finisaje la clădirea de bazine acoperite, lucrări de închidere a fațadei în zona toboganelor, lucrări de amenajare peisagistică și efectuare de probe de funcționare a echipamentelor. Beneficiarul proiectului „Craiova Water Park“ a mai precizat și că gardul care împrejmuiește în prezent complexul va rămâne la fel și după finalizarea lucrărilor și darea în folosință a obiectivului: „Împrejmuirea Water Park-ului este formată din elemente prefabricate din beton, respectiv din țeavă metalică (intrarea principală), conform documentației tehnice“. „La finalizarea lucrărilor, executantul are obligația de a notifica, în scris, autoritatea locală că sunt îndeplinite condițiile de recepție, solicitând acesteia convocarea comisiei de recepție“, a mai anunțat primăria. Recepția va depăși însă 30 de zile, după cum s-a exprimat municipalitatea: „Complexitatea obiectivului și durata probelor de funcționare și de identificare a fiecărei componente (21 de obiecte cu structuri de rezistență și elemente arhitecturale, instalații electrice, hidraulice de ventilație și încălzire) implică necesitatea constituirii unei echipe de recepție formată din specialiști pe fiecare domeniu, fapt care va conduce la o durată de cel puțin 30 de zile a recepției la terminarea lucrărilor“.
Ce va urma după recepție? O serie de alte activități, cum ar fi publicitatea finală a proiectului, obținerea tuturor autorizațiilor/ avizelor/licențelor de funcționare necesare, precum și angajarea personalului necesar funcționării, potrivit datelor oferite de primărie, ceea ce ar putea însemna ca prima zi de vară să găsească Water Park-ul tot sub cheie. Marți, 25 aprilie, primăria a mai făcut un pas în realizarea proiectului, solicitând, prin cumpărare directă, „achiziția de servicii necesare obținerii autorizației de gospodărire a apelor pentru stația de tratare ape reziduale Craiova Water Park“. Valoarea estimată a investiției este de 6.000 de lei, iar criteriul de adjudecare este „prețul cel mai scăzut“. Ca termen limită de primire a ofertelor a fost stabilită data de 27 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS