21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘoferul tirului care a ucis cinci oameni avea permisul suspendat

Șoferul tirului care a ucis cinci oameni avea permisul suspendat

O întreagă familie și antrenorul de tenis de masă Mihai Bobocică și-au pierdut viața în urma accidentului produs luni după-amiază pe DN 65, în zona Pădurii Sarului
O întreagă familie și antrenorul de tenis de masă Mihai Bobocică și-au pierdut viața în urma accidentului produs luni după-amiază pe DN 65, în zona Pădurii Sarului

Şoferul tirului care a provocat luni accidentul de la Pădurea Sarului, din judeţul Olt, soldat cu moartea a cinci persoane, circula cu o dovadă, pentru că poliţiştii îi suspendaseră permisul de conducere cu puţin timp înainte de impact, întrucât circula cu viteză şi făcuse ilegal o manevră de depăşire, scrie HotNews.ro, citând News.ro.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, şoferul autotrenului, în vârstă de 30 ani, cu puţin timp înainte de producerea accidentului fusese oprit de poliţişti.
„Tot în ziua producerii accidentului, şoferul tirului a fost oprit de poliţişti, fiindu-i reţinut permisul de conducere din cauza vitezei şi efectuării unei manevre ilegale de depăşire“, a declarat pentru News.ro Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Dosarul privind accidentul de la Pădurea Sarului, pe masa procurorilor

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş au anunțat ieri că au început cercetările în dosarul penal privind accidentul produs luni.
În această etapă a anchetei, procurorii din Balș au reținut ce stabiliseră și polițiștii de la Rutieră după primele cercetări. „În ziua de 24 aprilie 2017, în jurul orei 14.44, pe raza comunei Bobiceşti, judeţul Olt, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate trei autoturisme, respectiv un autotren, un autoturism marca Seat şi un autoturism marca Ford. Din cercetările preliminare a rezultat că autotrenul, care se deplasa pe direcţia Slatina-Balş, când a ajuns în dreptul kilometrului 32+950, a intrat pe contrasens (ca urmare a exploziei unui pneu, constatată cu marjă de probabilitate), acroşând autoturismele Ford şi Seat, ce circulau regulamentar pe direcţia Craiova-Slatina. În urma impactului, cinci persoane au decedat, respectiv toţi ocupanţii autoturismului Ford (o familie compusă din soţ, soţie şi doi copii minori) şi conducătorul autovehiculului Seat“, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS