16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTermo dă căldură doar la cererea asociației

Termo dă căldură doar la cererea asociației

 

Cu toate că temperaturile au scăzut vertiginos ajungând până la unu – două grade Celsius, cei mai mulți dintre craioveni preferă să înghețe de frig în propriile locuințe, decât să ceară furnizarea căldurii. „Urmare a situației climaterice existente și prognozei meteo pentru următoarele zile, SC Termo Craiova SRL informează asociațiile de proprietari că, la cerere scrisă, se poate furniza căldură în perioada menționată. Solicitările vor fi transmise la secretariatul SC Termo Craiova“, se arată într-un comunicat venit din partea furnizorului. Reprezentanții SC Termo Craiova SRL susțin că proprietarii nu doresc să li se furnizeze căldură. Dimpotrivă, asociațiile care au fost contactate au refuzat. Cu toate acestea, operatorul local a decis să dea căldură acelor asociații care le solicită în scris acest lucru și unităților spitalicești. Acestea din urmă au primit căldură și după sistarea furnizării agentului termic către populație la finele lunii martie. „Asociațiile de proprietari din Craiova nu ne-au solicitat furnizarea de căldură cu excepția a două asociații care au cerut și am început să le dăm căldură. A fost și a treia solicitare, dar între timp s-au răzgândit și și-au retras cererea. Noi vom furniza căldură acolo unde reprezentanții proprietarilor ne cer, dar, din păcate, părerile sunt împărțite“, spune Dan Magla, administratorul SC Termo Craiova SRL.
Una dintre asociațiile de proprietari care primește căldură, începând de miercuri, este Asociația Bloc „Romarta“. „Având în vedere prognoza meteo din care rezultă că urmează o răcire accentuată a vremii, inclusiv cu temperaturi negative, am solicitat pornirea instalației de furnizare a căldurii pentru intervalul 19.04 – 30.04.2017, program nonstop. Am cerut ca solicitarea să fie aprobată cu celeritate. Din verificările noastre, instalația este încărcată. În apartamente sunt montate repartitoare de costuri și robineți, deci fiecare proprietar își poate regla consumul de energie termică pentru încălzire“, a spus Petru Becheru, președintele asociației.
Autoritățile locale spun, la rândul lor, că, dacă temperaturile scad în următoarele 12 ore, există posibilitatea să se furnizeze căldură populației. „Luăm în calcul furnizarea căldurii către populația orașului, dacă vom avea aceleași temperaturi scăzute și în următorul interval de timp“, a spus Mihail Genoiu, primarul interimar al Craiovei.
În HG nr. 425/1994 este precizat că atunci când „se înregistrează, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 – 6.00, valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade Celsius sau mai mici“, Termo trebuie să furnizeze agent termic.
Viceprimarul Craiovei, Adrian Cosman, a spus: „Nu este o pasivitate din partea administrației locale. Am avut discuții cu reprezentanții operatorului local. Acesta este pregătit să dea căldură, dacă asociațiile solicită acest lucru. Din păcate, acestea refuză. Nu ne putem prevala de acele prevederi cu privire la valorile medii de + 10 grade C, acelea sunt doar orientative, atunci când Termo începe furnizarea agentului termic sau sistarea acestuia“, a declarat viceprimarul Municipiului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS