3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSemafoarele de la Hanul Doctorului, din nou nefuncționale

Semafoarele de la Hanul Doctorului, din nou nefuncționale

Intersecția Centurii de Nord a Craiovei cu strada Calea București a devenit din nou un chin pentru șoferi, din cauza nefuncționării semafoarelor. Acestea au cedat iar, la nici două săptămâni de la ultima reparație. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, cea care le are în administrare, susține că semafoarele vor fi reparate din nou, dar că pentru o funcționare permanentă este nevoie de o piesă destul de scumpă, pentru care nu ar exista încă bani în buget. După ultima reparație, DRDP susținea că nu vor mai fi probleme cu semafoarele. Minunea a ținut până după Paște.

Nici două săptămâni nu au funcționat semafoarele de la intersecţia străzii Calea Bucureşti cu Centura de Nord (DN 65F) a Craiovei, deși Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, cea care le administrează, dădea asigurări că nu vor mai fi probleme, iar traficul în această zonă va intra în normal. După ce Gazeta de Sud a prezentat, la începutul lunii aprilie, în articolul „Când vor deveni funcționale semafoarele de la Han?“, situația în care sunt puși șoferii care trec prin această intersecție din cauza nefuncționării semafoarelor, în aceeași zi problema s-a și rezolvat. Semafoarele au fost reparate și repuse în funcțiune pe 5 aprilie, după luni bune în care nu au funcționat din cauza „lipsei unor piese“ sau a „negăsirii unei firme care să le asigure service-ul“, potrivit scuzelor conducerii Direcției, însă de data asta se spunea că intervenția va fi definitivă. „Dacă nu va fi o problemă cu placa electrică, de mâine (5 aprilie, n.r.) semafoarele vor funcționa. Am înțeles că ar fi ceva legat de un cablu, ceva tehnic și nimic mai mult. Știu că au fost probleme în trecut, dar acum am prins în buget mentenanța și semafoarele vor funcționa normal. După ce le vom da drumul, o să monitorizez personal funcționarea lor“, preciza la acea vreme, pentru GdS, Bogdan Bratu, directorul economic și comercial împuternicit al DRDP Craiova.
Și au funcționat, dar minunea a durat până a doua zi de Paște. Un cititor GdS ne-a sesizat, marți, în legătură cu nefuncționarea semafoarelor de la Hanul Doctorului și pericolul la care pot fi expuși șoferii care trec prin această intersecție. „Pe 5 aprilie ați publicat un articol referitor la semaforul total nefuncțional de la Hanul Doctorului, intersecția Calea București cu Centura de Nord. Culmea este că a doua zi, așa cum promitea directorul de la DRDP, acesta a început să funcționeze. Dar de la culesul porumbului până la tăiatul cocenilor… e drum scurt. Veniți să vedeți coada de la ieșirea de pe Centură. Semaforul nu mai funcționează din 17 aprilie. Azi era gata-gata să mă lovească un tir și un Audi, care au ieșit de pe centură fără să-mi dea prioritate, exasperați probabil de timpul de așteptare (…) Un accident este determinat de cel sau de cei care-l produc efectiv, însă există în realitate și vinovații din umbră…“, a fost mesajul primit de la cititor.

Semafoarele s-ar fi defectat din cauza… vremii

Nervi întinși la maximum, claxoane, înjurături, trafic intens. Aceasta era, ieri-dimineață, imaginea oferită de intersecția Calea Bucureşti cu Centura de Nord. Pe ambele sensuri de mers ale străzii Calea București se circula cu viteză, deși carosabilul era umed, iar pe Centură se forma coadă de mașini. Unii șoferi nu mai aveau răbdare și forțau intrarea în intersecție, obligându-i pe cei care veneau cu prioritate spre sau dinspre Craiova să frâneze brusc. Atunci urmau claxoanele. Tirurile circulau și ele cu viteză, iar cele care veneau de pe Centură tăiau intersecția pentru a se încadra pe prima bandă de mers spre Aeroport. Dacă urmăreai ceva timp traficul din zonă aveai impresia că oricând se poate produce un accident.
Niște semafoare func­ționale ar liniști „spiritele“ în această intersecție, dar se pare că semafoarele se vor mai „juca“ o perioadă cu nervii șoferilor. Acum, de vină ar fi fost vremea, însă lucrurile nu se vor îndrepta nici în viitorul apropiat. „Știm că nu mai funcționează acele semafoare. E posibil să se fi defectat din nou din cauza vremii. O să vină o echipă în aceste zile să le repare. Acum suntem prinși cu drumurile afectate de vremea din aceste zile“, a precizat, ieri, Bogdan Bratu, directorul împuternicit al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova. Întrebat când vor funcționa permanent aceste semafoare, din moment ce după ultima reparație se spunea că nu vor mai fi probleme, directorul DRDP a precizat că este nevoie de o piesă destul de scumpă, care nu poate fi achiziționată din lipsă de fonduri și că până atunci se va merge tot pe reparații. „Ne-ar trebui o piesă care costă circa 100.000 de lei, bani pe care nu-i avem însă acum, pentru că nu au fost prinși în buget. Când vor exista fonduri o să achiziționăm și piesa respectivă. Până atunci, o să le reparăm (semafoarele, n.r.) cum putem“, a explicat Bogdan Bratu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS