12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestat pentru uciderea fratelui său

Arestat pentru uciderea fratelui său

Procurorii doljeni au cerut și obținut, marți, arestarea preventivă a unui bărbat de 36 de ani, acuzat că și-a ucis fratele după ce l-a lovit cu o sapă în cap. Inculpatul nu este la prima faptă de acest fel, el fiind condamnat definitiv la patru ani de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat că și-a înjunghiat același frate.

Condamnat definitiv pentru tentativă de omor asupra fratelui său, Ilie Stănică, de 36 de ani, din comuna doljeană Daneți, a fost arestat preventiv după ce și-a ucis fratele cu o sapă. Anchetatorii au stabilit că totul a pornit de la o ceartă între Costinel Stănică, fratele lui Ilie, și concubina sa.
Costinel Stănică, de 40 de ani, locuia împreună cu concubina sa într-un imobil din comuna Daneţi, imobil în care a venit să locuiască, în decembrie 2016, și Ilie Costinel. Acesta din urmă a fost eliberat din penitenciar în decembrie 2016, după ce a executat o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru tentativă de omor, infracțiune comisă chiar împotriva fratelui său, Costinel. În acest dosar, anchetatorii au reținut că, în decembrie 2012, în urma unei altercații, Ilie i-a aplicat fratelui său mai multe lovituri cu un cuțit.
Potrivit procurorilor doljeni, în cursul zilei de duminică, Costinel Stănică a fost sunat de concubina sa, care i-a cerut voie să se ducă în sat, la hora ce se organiza cu ocazia sărbătorilor pascale. Bărbatul a fost de acord, însă cu condiția ca femeia să fie însoțită de fratele său, Ilie.
Duminică seara, când s-a întors acasă, Costinel Stănică a început să se certe cu concubina sa, iar până la crimă nu a mai fost decât un pas.
„În această împrejurare, inculpatul Stănică Ilie a intervenit, cerându-le celor doi să înceteze scandalul, apoi a mers în curte, de unde a luat o sapă cu care a revenit în casă şi l-a lovit pe fratele său, Stănică Costinel, în cap şi pe spate“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. După loviturile primite, Costinel Stănică s-a culcat, iar luni dimineață a fost găsit fără viață de concubina sa.
Medicii legiști au stabilit că moartea bărbatului a survenit în urma unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă şi bază craniană.
În cursul zilei de luni, după ce a fost audiat de un procuror, Ilie Stănică a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, după care a fost dus în arestul IPJ Dolj. În cursul zilei de marți, inculpatul a fost prezentat în fața judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, iar magistrații doljeni au admis cererea anchetatorilor. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj cu privire la inculpatul Stănică Ilie. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Stănică Ilie pe o perioadă de 30 de zile, începând cu 18.04.2017 până pe 17.05.2017“, se arată în hotărârea Tribunalului.
Inculpatul poate contesta la Curtea de Apel Craiova hotărârea prin care a fost arestat preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS