24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZăpadă ca în decembrie, la Rânca

Zăpadă ca în decembrie, la Rânca

Ninsorile începute de Paşte la Rânca au continuat şi în noaptea de luni spre marţi. În staţiunea montană, stratul de zăpadă măsura ieri între 10 şi 12 centimetri. Drumarii au intervenit şi au curăţat drumul şi au împrăştiat câteva tone de material antiderapant. Pe DN 67 C, mai era ieri doar izolat zăpadă sub un centimetru. Cu toate acestea, conducerea Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale a lansat un apel conducătorilor auto să urce la Rânca doar dacă au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă.
În baza de la Rânca a Secţiei de Drumuri Naţionale rămân disponibile patru utilaje care pot interveni oricând este nevoie. De altfel, drumarii au acţionat, chiar dacă nu a nins, pentru a împiedica formarea unui strat de gheaţă pe anumite tronsoane din DN 67 C Novaci – Rânca.

Autorităţile rămân în stare de alertă din cauza unei avertizări de vreme rea

Prefectul de Gorj, Gheorghe Paraschivu, a declarat ieri că autorităţile vor rămâne în stare de alertă, ca urmare a unei avertizări de vreme rea.
Autorităţile trebuie să fie pregătite să intervină acolo unde este cazul. Cei vizaţi sunt, în special, angajaţii de la drumuri, pentru ca toate şoselele să fie disponibile.
„Nu avem cod galben sau altfel de cod, dar este o avertizare de vreme rea. La Rânca, în zonele muntoase a nins şi este posibil să ningă și în zilele următoare. Cad precipitaţii în continuare, nu în cantităţi însemnate. În schimb, vremea este rece pentru această perioadă“, a declarat Gheorghe Paraschivu, prefectul de Gorj. În Gorj sunt anunţate în continuare ploi şi ninsori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS