16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident la o grădiniță din Slatina: o fetiță de cinci ani a căzut de la etajul I

Accident la o grădiniță din Slatina: o fetiță de cinci ani a căzut de la etajul I

O fetiță de cinci ani care frecventează grupa mijlocie a unei grădinițe din Slatina a căzut, luni, 10 aprilie, de la etajul I al clădirii în care funcționează grădinița, pentru că ușa de la baie s-a blocat, iar fata, panicată, a încercat să găsească altă ieșire.

Accidentul s-a petrecut la grădinița-anexă a Grădiniței cu Program Prelungit (GPP) nr. 2 din Slatina, care funcționează deasupra sălii de sport a Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga“. Fetița a cerut, puțin după ora 9.00, voie de la educatoare să părăsească sala de clasă pentru a merge la baie. La scurt timp, ușa toaletei s-a blocat, iar ea a intrat în panică. A bătut cu palmele în ușă și a strigat după ajutor, le-a povestit fetița ulterior părinților, însă neprimind nici un răspuns, a căutat o soluție pentru a ieși din încăpere. S-a urcat pe vasul de WC, de acolo pe bazin, iar de pe bazin a ajuns la pervaz, încercând să escaladeze fereastra, fără să-și dea seama de pericol.
Când fata a ajuns în afara clădirii, elevii școlii, care se aflau la cursuri în clădirea vecină, au observat-o și au alergat să-i vină în ajutor. Fata nu s-a mai putut susține și a alunecat câțiva metri în gol.

Părinții nu depun plângere

Bucuroși că fata, cel puțin la prima vedere, părea în regulă, martorii care au ajuns la scurt timp în curtea școlii au dus-o pe copilă la grupa ei. Educatoarea l-a sunat pe tatăl fetiței, care a transportat-o la medic, pentru investigații. Din fericire, a confirmat ieri mama fetiței, copila este sănătoasă, dar i s-au mai recomandat câteva investigații. „Mi-a spus că nu mai vrea să meargă la baie. Nimeni nu s-ar fi gândit că așa ceva se poate întâmpla. Se teme să rămână singură într-o cameră, eu acasă nu-i închid niciodată ușa. Acum, nu știm exact ce s-a întâmplat, dar ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu că este bine. Chiar nu dorim să facem rău la nimeni, n-am depus nici o plângere“, a declarat mama fetiței.
La nivelul grădiniței s-a început cercetarea disciplinară a educatoarei și a îngrijitoarei care avea sarcina s-o însoțească pe fetiță la baie, iar în funcție de concluzii se vor hotărî și sancțiunile. S-au luat și măsuri imediate, a precizat directorul GPP nr. 2, Mihaela Dicu: fereastra, de dimensiuni mici, a fost asigurată cu grilaj, iar ușa, reparată, în sfârșit.
„Am ținut permanent legătura cu părinții, m-au asigurat că fetița este bine, a venit astăzi aici, la grupa mijlocie, s-a jucat cu colegii, a cântat, mama a dat interviuri, a dat asigurări că nu vrea să reclame instituția sau pe doamnele educatoare, dimpotrivă, este mulțumită că fetița este ok și vrea să o aducă în continuare la noi la grădiniță“, a declarat Dicu, menționând că unitatea, ca urmare a faptului că respectivele grupe cu program normal funcționează în spațiul care aparține Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga“, nu a putut face, de-a lungul anilor, investiții mari.
De evoluția anchetei se interesează și reprezentanții Inspectoratului Școlar Olt. Inspectorul pentru învă­țământ preprimar, Leontina Manea, a declarat că a aflat de acccident încă din ziua producerii. „Am mers personal la unitate, am demarat de urgență ancheta internă, am verificat fișele postului pentru îngrijitoare și educatoare, am comunicat permanent cu doamna director. Este absolut regretabil ce s-a întâmplat, nimeni nu s-ar fi putut gândi că este posibil, acolo funcționează grupe de grădiniță de foarte mulți ani. Spațiul nu este cel mai potrivit, însă problema aceasta o au toate grădinițele de la parter de bloc. De exemplu, acea baie este ca o baie de apartament. Așteptăm concluziile anchetei, sancțiunile pe care Consiliul de Administrație le va impune, iar dacă persoanele cercetate sunt nemulțumite de rezultat, vom interveni conform procedurilor“, a declarat Leontina Manea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS