5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘpăgile de la Centrul de Transfuzie - un angajat în arest, altul arestat la domiciliu

Șpăgile de la Centrul de Transfuzie – un angajat în arest, altul arestat la domiciliu

Ofițerii Serviciului Județean Anti­corupție Dolj au organizat, pe 15 martie, o acțiune de prindere în flagrant în sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova (Foto: arhiva GdS)
Ofițerii Serviciului Județean Anti­corupție Dolj au organizat, pe 15 martie, o acțiune de prindere în flagrant în sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova (Foto: arhiva GdS)

Tribunalul Dolj a hotărât, ieri, să prelungească mandatul de arestare preventivă emis în urmă cu aproape o lună pe numele unei angajate a Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova, acuzată că a ajutat un asistent să vândă sânge unui investigator sub acoperire. În schimb, asistentul a fost arestat la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.
Este vorba de Cosmin Magaon, de 24 de ani, şi Mihaela Oprişan, de 33 de ani, ambii din Craiova, angajați ca asistent, respectiv registrator la Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova.
Procurorii doljeni au reținut că, în cursul lunii martie, asistentul Cosmin Magaon, „în colaborare“ cu Mihaela Oprișan, „pe fondul lipsei de sânge necesar intervențiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai Direcției Generale Anticorupție, diferite sume de bani pentru a facilita obținerea respectivelor unități de sânge“. Pe 15 martie, ofițerii Serviciului Județean Anti­corupție Dolj au organizat, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova, sub coordonarea procurorului de caz, o acțiune de prindere în flagrant a asistentului Cosmin Magaon. Acesta din urmă a fost reținut după ce primise suma de 200 de lei de la alt investigator sub acoperire, bani în schimbul cărora urma să furnizeze două unități de sânge pentru un pacient care trebuia să fie operat.
După acțiunea de prindere în flagrant, cei doi suspecți au fost duși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde au fost audiați, iar o zi mai târziu au fost arestați preventiv pe o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.
Ulterior, pe 7 aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut prelungirea mandatelor emise pe numele celor doi inculpați, însă judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât ca doar femeia să rămână în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj. Astfel, instanța a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele inculpatei Mihaela Oprişan, iar Cosmin Magaon a fost plasat în arest la domiciliu, tot pe o perioadă de 30 de zile.
Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi contestată de inculpați și procurori la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS