6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCetățean francez, arestat după ce a împușcat în cap un doljean

Cetățean francez, arestat după ce a împușcat în cap un doljean

Francezul de 48 de ani a fost dus sâmbătă la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă
Francezul de 48 de ani a fost dus sâmbătă la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă

Procurorii doljeni au cerut și obținut, sâmbătă, arestarea preventivă a unui cetățean francez, acuzat că a împușcat în cap un tânăr de 22 de ani din comuna Bârca. Tânărul doljean a scăpat cu viață și a fost transferat în stare gravă la Spitalul de Urgență „Bagdasar-Arseni“ din București.

Tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă. Acestea sunt infracțiunile comise de un cetățean francez de 48 de ani, îndrăgostit de o doljeancă din Bârca, susțin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Este vorba de Samuel David Parra, un șofer de autobuz domiciliat în Paris, Franța, care a împușcat un doljean în noaptea de joi spre vineri.
Anchetatorii au reținut că, în cursul anului 2016, francezul a cunoscut-o pe Doina, o tânără domiciliată în comuna Bârca și care practica prostituția la Paris. Parra a venit acasă la Doina de mai multe ori, iar ultima dată a intrat în țară joi, pe 6 aprilie, pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac. A ajuns la Bârca în cursul serii, la volanul unui Peugeot.
Procurorii doljeni au mai aflat că, acasă la Doina, francezul l-a întâlnit pe Ioniţă Ulis Ghiusi, de 22 de ani, dar și pe un anume Daniel, acesta din urmă recomandându-se a fi soţul Doinei. Mai departe, între cele patru persoane au avut loc discuții în legătură cu banii pe care Doina îi câștiga la Paris. „Între inculpat şi martori a avut loc o discuţie referitoare la activitatea de escortă pe care martora o practica la Paris, martorii reproşându-i inculpatului faptul că nu îi dădea acesteia toţi banii pe care îi câştiga din practicarea prostituţiei“, au reținut procurorii doljeni. Ulterior, francezul a completat două file cec, în valoare de 20.000 de euro fiecare, „aceste sume reprezentând partea ce i se cuvenea martorei ca urmare a activităţii prestate“, au mai explicat anchetatorii.

Împușcat în cap, pe marginea drumului

Tot joi seara, Samuel David Parra a mers la Craiova însoțit de patru persoane, printre care se numără Doina, Daniel și Ioniţă Ulis Ghiusi. Cei cinci au rămas în Bănie până în jurul orei 23.00, când s-au urcat în mașina francezului și au pornit către Bârca. Au ajuns numai până în localitatea Gura Văii, unde francezul a încercat să-i împuște pe bărbații care îl însoțeau.
„Pe raza localității Gura Văii, inculpatul a oprit autoturismul pe partea dreaptă a carosabilului şi le-a spus însoţitorilor săi că doreşte să-şi facă necesităţile fiziologice. Potrivit declaraţiei inculpatului, în momentul în care a coborât din autoturism, acesta şi-a pus discret pistolul la centură.
În timp ce se întorceau la autoturism, martorul Daniel A., fiind lângă portiera din dreapta faţă, pregătindu-se să urce în maşină, inculpatul Parra Samuel David a îndreptat pistolul spre partea vătămată Ioniţă Ulis Ghiusi, care se deplasa în faţa sa şi a tras un foc în direcţia acestuia, împuşcându-l în zona occipitală. Inculpatul a încercat să mai tragă un foc şi în direcţia martorului Daniel A., însă, potrivit declaraţiei sale, pistolul s-a blocat“, au stabilit procurorii doljeni.
După ce a tras, francezul a fugit și s-a ascuns în vegetația de pe marginea drumului, unde a și fost găsit mai târziu de polițiști. Tânărul împușcat a fost urcat în mașina francezului și dus la Spitalul de Urgență Craiova, iar vineri dimineață a fost transferat în stare gravă la Spitalul de Urgență „Bagdasar-Arseni“ din București, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.
La audieri, francezul a susținut că a folosit arma pentru că se temea să nu fie sechestrat de cei doi doljeni. Pistolul folosit de francez, modelul Unique Rr 51 Police, a fost găsit îngropat lângă un copac, iar oamenii legii au stabilit că Samuel David Parra nu avea autorizație pentru arma care fusese și introdusă ilegal în România.

Mandat de arestare pentru 30 de zile

Samuel David Parra a fost reținut vineri dimineață, iar sâmbătă a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Parra Samuel David pe o perioadă de 30 de zile, începând de la 8.04.2017, până la 7.05.2017, inclusiv“, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS