10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria Motru a oferit spre adopţie peste 90 de câini

Primăria Motru a oferit spre adopţie peste 90 de câini

Gigel Jianu, primarul din Motru
Gigel Jianu, primarul din Motru

Edilii din Motru par să fie găsit momentan o soluţie în ceea ce priveşte gestionarea problemei câinilor fără stăpân. Sute de patrupede umblă libere pe străzile din oraş. S-a încercat în mai multe rânduri sterilizarea animalelor, dar nu s-a rezolvat problema întrucât cetăţeni din alte comune aduc şi abandonează câini în Motru. Ani la rând municipalitatea a făcut demersuri pentru un adăpost canin. Chiar dacă au construit un padoc, acest lucru nu a fost o soluţie pentru a limita înmulţirea maidanezilor.
Potrivit lui Gigel Jianu, edilul municipiului Motru, în momentul de faţă se merge pe varianta oferirii spre adopţie a câinilor care se află în padocul deţinut de primărie.
Aceasta a oferit spre adopţie, de la începutul anului şi până în prezent, 90 de câini comunitari. Edilii au contactat nu mai puţin de 45 de asociaţii de protecţie a animalelor din ţară şi din străinătate, pentru a avea cui să ofere câini spre adopţie. „Au fost adoptaţi din padocul primăriei 90 de câini comunitari. Mai avem acum 35 în adăpost. Încercăm şi în felul acesta să rezolvăm problema câinilor fără stăpân din municipiul Motru, respectând legea. Anunţăm toate asociaţiile de protecţie a animalelor din ţară şi din străinătate în momentul în care se apropie termenul de eutanasiere prevăzut de lege şi în felul acesta am dat spre adopţie 90 de animale. Vin şi îi iau şi îi duc în adăposturile lor, fie că sunt în ţară sau în afara ţării. Fiind un oraş mai mic, ar putea fi o soluţie pentru noi. Vin însă din alte localităţi şi lasă câini în Motru“, a declarat primarul Gigel Jianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS