12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCu ajutorul donaţiilor, George Mită a primit aparatul de ventilaţie invazivă

Cu ajutorul donaţiilor, George Mită a primit aparatul de ventilaţie invazivă

George Mită a primit aparatul de ventilaţie invazivă
George Mită a primit aparatul de ventilaţie invazivă

Minunile sunt făcute de oameni. Bunătatea de care dați dovadă, generozitatea dumneavoatră salvează vieţi. George Mită, tânărul care va împlini în curând 21 de ani și care suferă de o boală extrem de gravă, o afecțiune genetică necruțătoare – amiotrofie spinală progresivă, tip 2, formă gravă – din cauza căreia respiră doar cu ajutorul aparatelor, are de joi propriile dispozitive medicale, în valoare de 47.833 de lei. „Pe 5 aprilie 2017, au fost puse în funcţiune noile aparate medicale, cel de ventilaţie invazivă şi umidificatorul, achiziţionate în urma donaţiilor și implicării a sute de persoane. Împreună am reuşit ceea ce în decembrie, înainte de primul concert caritabil, părea foarte greu, poate chiar imposibil – să strângem o sumă atât de mare. Starea de sănătate a lui George s-a îmbunătăţit în ultimul timp, ceea ce reprezintă o mare bucurie şi ne dă motive de speranţă pentru viitorul său. Sute de persoane au contribuit la realizarea acestui scop, prin muzică, donaţii, sposorizări, promovare şi rugăciuni“, a spus Constantin Crăițoiu, director executiv al Asociaţiei pentru Educaţie Creativă şi Cercetare Directă (ECCD) şi prodecan la Facultatea de Ştiinţe Sociale, organizatorul concertelor caritabile.
Peste 300 de persoane au participat, la sfârşitul lunii martie, la concertul caritabil „Hope and Rising Slope“, găzduit de Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. Donaţiile strânse au ajuns atât la George Mită, cât şi la Emmanuel Voichița, de 49 de ani, care suferă de cancer orofaringian. Au donat sute de persoane, multe dintre ele dorind să rămână anonime, iar firme din Craiova şi alte oraşe din ţară au făcut sponsorizări importante. O donaţie în valoare de 11.000 de lei a fost oferită lui George de Asociaţia de caritate din Armata României „Camarazii“.

„Oamenii ne-au învăţat să credem în minuni“

Povestea lui George Mită a fost mediatizată de Gazeta de Sud pentru prima dată în luna decembrie. Problemele medicale ale acestui tânăr s-au agravat cu fiecare an, mușchii i s-au atrofiat. Până în luna octombrie a anului trecut, tânărul a trăit cu ajutorul aparatelor de oxigen, însă acestea nu au mai putut face faţă. Pentru a-l ţine în viaţă, medicii au decis atunci să îi facă traheostomie (deschiderea directă a căii aeriene printr-o incizie la nivelul traheei – n.r.), i-a fost introdus un tub de traheostomă, care a fost cuplat la un aparat de ventilaţie. George a ajuns astfel dependent de un aparat de ventilat invaziv pentru care părinţii plăteau lunar chirie 2.400 de lei, la care se adăugau sume importante pentru încărcarea şi chiria buteliei de oxigen, antibiotice, pansamente, sonde. George este un tânăr extrem de inteligent, pasionat de informatică, de lectură, de limbi străine. „Vrem să mulţumim din tot sufletul tuturor celor care ne-au fost alături, care au donat bani pentru acest aparat vital pentru copilul nostru. Achiziţionarea lui reprezintă enorm, făceam eforturi greu de imaginat pentru a face faţă costurilor de închiriere. George este extrem de fericit. Vom face în continuare tot ce este omeneşte posibil pentru ca el să fie bine. Am cunoscut în această scurtă perioadă oameni minunaţi, am fost impresionaţi de generozitatea lor, de dorinţa de a ne fi alături în lupta noastră. Toţi aceşti oameni ne-au învăţat să credem în minuni“, a spus Ionel Mită, tatăl lui George.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS