Două luni de restricții pe strada Henry Ford

Pe toată durata lucrărilor, pe stradă se va circula doar pe două benzi, din cele patru (Foto: Marian Apipie)
Autori


La sfârșitul lunii vor demara lucrările de reabilitare a străzii Henry Ford din Craiova, pentru care primăria a prins în acest an bani în bugetul local. Artera, prevăzută cu patru benzi, face legătura cu DN6 și este extrem de circulată, și prin prisma Fabricii Ford, iar închiderea ei nu intră în calcul. Pe perioada lucrărilor, care ar trebui finalizate în două luni, potrivit proiectului, pe strada Henry Ford se va circula pe două benzi (câte una pentru fiecare sens).

Prima stradă din Craiova care va intra în acest an în reabilitare, prin programul de investiții al primăriei, este Henry Ford. Artera prevăzută cu patru benzi de circulație începe de la sensul giratoriu provizoriu amenajat la intersecția străzilor Caracal cu Decebal și se termină în dreptul Uzinei Ford, la limita cu DN 6 Craiova – Caracal. Cu o lungime totală de 1.423 de metri și o lăţime de 14 metri, strada este una dintre cele mai circulate din oraș, și prin prisma Fabricii Ford, iar în prezent se află într-o stare vizibilă de degradare, prezentând fisuri, crăpături, denivelări și gropi. Când a prezentat bugetul pe 2017, primarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu, a ținut să menționeze că pentru strada Henry Ford s-au prevăzut deja banii necesari reabilitării, iar ordinul de începere a proiectului tehnic s-a dat din luna februarie. În prezent, proiectul este gata, iar constructorul care se va ocupa de execuție, SC Domarcons SRL, așteaptă toate avizele de la primărie și ordinul de începere a lucrărilor. Societatea a modernizat și reabilitat anul trecut și alte străzi din Craiova, cum ar fi Coșuna, Crinului, Bucovăț sau Parângului, strada Henry Ford fiind „la pachet“ cu ultimele două, suma trecută în buget pentru acestea fiind de 3.915.000 de lei.

Lucrarea presupune o reabilitare a îmbrăcăminții rutiere și, potrivit proiectului, ea ar trebui să fie gata în două luni. Constructorul speră însă să termine ceva mai repede lucrările, având în vedere importanța străzii și faptul că două luni de restricții ar reprezenta un chin pentru șoferii care vor circula pe aici. „Cel mai probabil, ordinul de începere a lucrărilor se va da spre sfârșitul lunii și chiar dacă termenul de finalizare a lucrărilor este de două luni noi sperăm să terminăm mai repede. Se va lucra sub trafic și va trebui să ne organizăm foarte bine. Nu se va închide strada, pentru că ar fi o mare problemă cu accesul angajaților Ford în parcarea din incinta fabricii, dar se va circula alternativ pe două benzi. Din cele patru benzi se vor păstra în permanență două benzi, câte una pe sens“, au explicat reprezentanții Domarcons SRL Craiova.

Strada Henry Ford va intra, la sfârșitul acestei luni, în reabilitare, lucrările urmând să dureze 60 de zile (Foto: Marian Apipie)

Strada Henry Ford va intra, la sfârșitul acestei luni, în reabilitare, lucrările urmând să dureze 60 de zile (Foto: Marian Apipie)

Semafoarele de la Ford, repuse în funcțiune la orele de vârf

Pentru a organiza traficul pe perioada lucrărilor, constructorii spun că vor lua mai multe măsuri, cum ar fi și cea privind repunerea în funcțiune a semafoarelor de la Ford la orele cu trafic de vârf, când angajații companiei vor veni și vor pleca de la serviciu. „Intrările de la Ford se vor păstra așa cum sunt, dar se va interzice accesul către stânga al autovehiculelor care ies de la Damila și Căpșunărie, care va trebui să meargă până la sensul giratoriu de pe DN 6 pentru a întoarce. În dreptul ieșirilor respective, pe axul drumului se vor instala și niște bolarzi din cauciuc, tocmai pentru a împiedica mașinile să întoarcă pe acolo. Va rămâne semaforizarea de la Ford, iar semafoarele vor fi puse în funcțiune când vin și când pleacă angajații Ford, pentru a se organiza traficul“, au mai menționat reprezentanții Domarcons.


Mai trebuie spus faptul că expertiza tehnică şi Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul „Reabilitare strada Henry Ford“ au fost aprobate prin hotărâre de Consiliu Local în iulie 2014, valoarea totală a investiției fiind de 5.046.010 lei, din care 4.537.236 lei construcţii + montaj (preţuri la nivelul lunii martie 2014). Expertul a propus atunci două variante de reabilitare a străzii, una cu îmbrăcăminte asfaltică, alta cu îmbrăcăminte din beton de ciment. A fost aleasă prima variantă pentru că avea ca avantaje „o perioadă mai mică de execuție, un cost mai mic, suprafață de rulare mai silențioasă și rezistență la acțiunea agenților de dezghețare“. În schimb, această variantă avea ca dezavantaje, potrivit expertizei, lucrări de întreținere mai dese și în general mai costisitoare și durată de viață mai mică.

Semafoarele de la Ford vor fi repuse în funcțiune la orele cu trafic de vârf, când angajații companiei vor veni și vor pleca de la serviciu (Foto: Marian Apipie)

Semafoarele de la Ford vor fi repuse în funcțiune la orele cu trafic de vârf, când angajații companiei vor veni și vor pleca de la serviciu (Foto: Marian Apipie)

Ce presupune reabilitarea străzii Henry Ford

Potrivit datelor din Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de intervenţii, reabilitarea străzii Henry Ford presupune realizarea unei părți carosabile de 14 metri lăţime (două benzi de circulație pentru fiecare sens), iar lucrările cuprind frezarea suprafeței existente pe o grosime de 7 cm; așternerea unui strat din beton asfaltic deschis cu criblură, cu grosimea medie de 5 cm, pentru preluarea denivelărilor; așternerea de material geocompozit; așternerea unui strat de 6 cm din beton asfaltic deschis; așternerea unui strat de 4 cm de mixtură asfaltică. În plus, la intersecția străzilor Henry Ford – Caracal – Decebal este prevăzută amenajarea unui sens giratoriu în interiorul căruia se va circula pe două benzi. Comenteaza acum

Alte stiri

19 aprilie 2018

Craiova: Incendiu la o casă de pe strada Eliza Opran

Un incendiu a izbucnit, în urmă cu puţin timp, la o casă situată pe strada Eliza Opran din Craiova. La faţa locului, intervine Detaşamentul 1 Pompieri Craiova cu două autospeciale. La sosirea acestora, incendiul era lichidat. Focul ar fi ...

Sumarul ediției de joi, 6 aprilie 2017

Actualitate

» Președintele Comisiei de la Veneția: Majoritățile instalate la putere după alegeri au tendința de a impune anumite opțiuni societății
» Preşedintele Bundestag-ului s-a întâlnit cu preşdintele Iohannis, nu şi cu omologii săi din Parlamentul României
» Vâlcea: Tomograful de la Spitalul Județean va funcționa și în weekend
» ANI: Modificarea legii privind incompatibilitățile – impact negativ în exercitarea funcțiilor publice în condiții de integritate
» Ministerul Sănătății a cumpărat doze de vaccin hexavalent și hepatitic B pediatric cu peste 88 milioane de lei
» Întâlnire pentru realizarea celui de-al doilea fir de aducțiune a apei Isvarna – Craiova
» Liderii PSD propun Guvernului să organizeze, în iunie, alegeri parţiale în oraşele fără primari – surse

Publireportaj

» Agrisol, soluții complete pentru fermieri și administrații locale

Local

» Pescarii cer stoparea braconajului pe râul Olt
» Premiul I pentru o elevă din Balș la Festivalul Ouălor Încondeiate

Dolj

» Ai hazna? Treci pe canalizare ca să nu fii amendat!
» 976 de posturi disponibile la Ford
» „Capcane“ CEZ în mijlocul drumului
» Legumicultorii din Desa mizează pe tomate
» Eleva de zece de la Desa: „Învăț pentru că aici este un trai modest“
» Cu ajutorul donaţiilor, George Mită a primit aparatul de ventilaţie invazivă
» Acuzații de mărturie mincinoasă în dosarul „regelui asfaltului“
» Un tânăr de 22 de ani, stabilit în Canada, îşi caută părinţii şi fraţii
» 85 de euro, costul celor mai performante apometre
» Foişorul inteligent de pe insuliţă va fi mutat
» Traficanţi de minori şi proxeneţi, reţinuţi în Bănie
» Modernizare cu 500.000 de euro pe kilometru, la DJ Craiova – Cetate
» Craiova, în imaginile liceenilor
» Desa are nevoie de păduri
» Eco Sud a blocat, din nou, accesul la groapa de gunoi
» Craiova: Vrăjitorul din OZ și Alis în lumea păpușilor, în weekend la Teatrul Colibri
» Dolj: Grindină la Malu Mare (VIDEO)
» Craiova: Grup infracţional specializat în trafic de minori, destructurat

Gorj

» Inginer de la Cariera Lupoaia, găsit spânzurat în locuinţa sa
» Gorj: Manifestare culturală „Drumul lui Magheru”, la Albeni
» Gorj: Încep controalele de Paşte
» Gorj: Bătrână găsită moartă în propria locuinţă
» Gorj: Accident rutier soldat cu o victimă, la Târgu Jiu
» Gorj: Primăria repartizează locuinţele sociale şi ANL

Olt

» UPDATE – Slatina: Pescarii au ieşit în stradă şi atrag atenţia asupra braconajului de pe râul Olt

Vâlcea

» Craiova: Un bărbat de 64 de ani, reţinut pentru infracţiuni rutiere şi furt

Sport

» Se anunță ploaie de goluri pe „Exensiv“
» Oltenii arbitrează Pandurii – Timișoara
» Alb-albaștrii i-au năucit pe puștii „Regelui“
» Gladiatorii au „rupt“ scena la Târgu Mureș
» Roxana Nedelcu, o tenismană care promite
» Pucă și „Pantera“ Tănasie au în plan o nouă gală
» Fotbal / CS Universitatea Craiova, victorie neașteptată la FC Viitorul
» Fotbal / Dănuț Stancu și Alin Pârvuică, la Repriza de Sud

Sanatate

» Prof. univ. dr. Carmen Mocanu, șefa Clinicii de Oftalmologie: „Este nevoie de un spital pentru anii în care trăim“
» Ce afecţiuni poate ascunde căderea părului

Magazin

» Aprilie, luna seriilor de succes la Inspire Cinema
» Horoscopul de weekend
» Bancul zilei
» Reţeta de weekend – Brioşe cu caşcaval şi ciuperci

Top