17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendiu la groapa de gunoi de la Slatina

Incendiu la groapa de gunoi de la Slatina

Un incendiu a izbucnit ieri-dimineaţă la groapa de gunoi menajer din Slatina, din vecinătatea societății ALRO. Au ars deșeurile menajere de pe aproximativ 500 mp, cu degajări mari de fum. S-a intervenit cu două autospeciale ale ISU Olt şi o cisternă a unei societăți.
Şeful Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacșa, a declarat că depozitul de deșeuri este unul necontrolat. Operatorul de salubritate din Slatina depozitează acolo gunoiul slătinenilor, însă procedura de autorizare ca și depozit temporar, până la darea în folosință a mult-așteptatului depozit ecologic de la Bălteni, nu a fost finalizată. Operatorul este pasibil de sancțiuni atât pentru poluare, cât și pentru depozitare necontrolată. „Mâine vom finaliza raportul de control. Noi am anunțat și Bucureștiul, am mers în teren, dar concluziile le vom avea mâine“, a declarat Neacșa.
Depozitul este un mai vechi proiect al fostului primar Gheorghe Păunescu, abandonat la venirea în primărie a edilului Darius Vâlcov (2004). Proiectul viza construirea unei halde ecologice, iar investiția a fost abandonată după ce lucrările fuseseră realizate 90%. Pentru că legislația a impus închiderea haldei de la Milcov, iar depozitul regional nu este încă operațional, s-a luat decizia autorizării temporare a depozitului în discuție, cu angajamentul că va fi desființat odată cu darea în folosință a depozitului județean de la Bălteni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS