10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestați pentru mai multe tâlhării comise cu un spray lacrimogen

Arestați pentru mai multe tâlhării comise cu un spray lacrimogen

Doi craioveni, de 17 și 19 ani, au fost arestați preventiv marți, sub acuzațiile de tâlhărie, tâlhărie calificată și tentativă de tâlhărie, după ce au atacat mai multe persoane cu un spray iritant lacrimogen și le-au sustras telefoanele mobile.
Luni, în jurul orei 15.00, un minor de 16 ani, din Craiova, a sunat la 112 și a explicat că, în timp ce se afla pe bulevardul Nicolae Romanescu, a fost acostat de doi tineri necunoscuţi care l-au amenințat cu un spray iritant lacrimogen şi au încercat să-i fure telefonul mobil.
Apelul a fost direcționat către Secția 2, iar un echipaj de polițiști a fost trimis în zona indicată, unde au fost identificați doi tineri care corespundeau descrierii. Este vorba de Prinți Pascu, de 19 ani, și Cimino M., de 17 ani, ambii din municipiul Craiova. În urma controlului corporal, polițiștii au găsit asupra minorului de 17 ani un spray iritant-lacrimogen, despre care s-a stabilit că a fost folosit la comiterea faptei.
Ulterior, prin extinderea cercetărilor, polițiștii de investigații criminale au mai stabilit că, pe 24 martie, cei doi suspecți au sustras telefoanele mobile ale altor trei craioveni. Oamenii legii au mai explicat că, fiind vorba de infracțiuni grave, cei doi tineri au fost reținuți de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. „După analizarea probatoriului cu procurorul de caz, a rezultat că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de tâlhărie şi tâlhărie calificată, întrucât tânărul de 17 ani a folosit un spray iritant lacrimogen la comiterea faptelor, astfel că faţă de cei doi suspecţi s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie, o infracţiune de tâlhărie calificată și o infracţiune de tentativă la tâlhărie. Faţă de cei doi suspecţi a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore şi au fost introduşi în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Dolj“, au precizat polițiștii doljeni.
În cursul zilei de marți, Pascu și minorul de 17 ani au fost duși la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a emis pe numele lor mandate pe o perioadă de 30 de zile. Cei doi inculpați pot contesta la Tribunalul Dolj hotărârea de marți a Judecătoriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS