6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎmpreună putem dărui viaţă! - Concertul caritabil „Hope and Rising Slope“

Împreună putem dărui viaţă! – Concertul caritabil „Hope and Rising Slope“

 

Iubitorii de muzică folk, pop și rock care doresc să petreacă o seară frumoasă, iar banii plătiţi pe bilete să ajungă la persoane cu probleme medicale extrem de grave sunt aşteptaţi, pe 27 martie, la Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova, la concertul caritabil „Hope and Rising Slope“.

George Mită are 20 de ani. Suferă de o boală extrem de gravă, o afecțiune genetică necruțătoare, denumită „amiotrofie spinală progresivă, tip 2, forma gravă“, care îl împiedică să respire. Boala s-a agravat cu fiecare an, mușchii atrofiindu-se unul câte unul. Până în luna octombrie a anului trecut, tânărul a trăit cu ajutorul aparatelor de oxigen, însă acestea nu au mai putut face faţă. Medicii au decis atunci să îi facă traheostomie (deschiderea directă a căii aeriene printr-o incizie la nivelul traheei – n.r.). I-a fost introdus un tub de traheostomă, care a fost cuplat la un aparat de ventilaţie. A ajuns astfel dependent de un aparat de ventilat invaziv pentru care părinţii plătesc lunar chirie 2.400 de lei, la care se adaugă 150 de lei pe lună încărcarea şi chiria buteliei de oxigen, alţi bani pentru antibiotice, pansamente, sonde. Povestea acestui băiat aţi avut posibilitatea să o citiţi pentru prima dată pe 9 decembrie, în Gazeta de Sud, în articolul „Împreună putem dărui viaţă! George Mită are 20 de ani şi respiră cu ajutorul unui aparat“. În luna decembrie a fost organizat primul concert caritabil dedicat acestui tânăr. Suma strânsă până în acest moment în urma concertului sau din alte sponsorizări este de 21.000 de lei. Părinţii au nevoie însă de foarte mulţi bani pentru achiziţionarea aparatului de ventilaţie invazivă, care costă aproape 12.000 de euro, bani de care nu dispun. „Zilnic îl aspirăm de peste 50 de ori… Din cauza secreţiilor care se formează este nevoie permanent de atenţie. La fiecare aspirare nu poate rezista mai mult de un minut fără aparatul de oxigen. Aparatul ne ţine băiatul în viaţă! Chiria pe care o plătim pentru acest aparat este exagerat de mare, 2.400 de lei pe lună. George este un lupător, îşi doreşte foarte mult să trăiască, este extrem de inteligent. El ne dă putere să luptăm“, a spus Ionel Mită, tatăl lui George.

Banii strânși vor fi donați lui George Mită şi lui Emmanuel Voichița

Centrul de Limbi Străine „May Lily“, din cadrul Asociaţiei pentru Educaţie Creativă şi Cercetare Directă, a decis să organizeze un nou concert caritabil. Acesta va vea loc pe 27 martie, la ora 19.00, la Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova. Vor concerta trupele Old School Band (cover & pop-rock) şi The Wheels (rock & blues), Zaibăr (folk & rock), Corul de cameră al Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu“, dirijor plt. adj. pr. Florică Oanță, Corul de copii al Cercului Militar Craiova, dirijor Mihaela Leonte, şi Corul „The Wishers“ al Centrului de Limbi Străine „May Lily“. „Banii strânși în urma concertului vor fi donați lui George Mită, care suferă de amiotrofie spinală progresivă, tip 2, forma gravă, pentru aparatul fără de care nu poate respira. Am decis să mai ajutăm un craiovean aflat în mare suferinţă, Emmanuel Voichița, de 49 de ani, care suferă de cancer orofaringian şi care are nevoie de bani pentru tratament. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Teatrul Național «Marin Sorescu» din Craiova, Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova, Centrul Militar Craiova și ASCID (Centrul de informare și îmbunătățire a calității vieții pentru bolnavii de distrofie musculară). Doar împreună putem ajuta aceşti oameni, a căror viaţă depinde de aparate“, a spus Constantin Crăițoiu, director executiv al Asociaţiei ECCD şi prodecan la Facultatea de Ştiinţe Sociale.

Cum puteţi ajuta

Donația pentru intrarea la spectacol este de 40 de lei, iar pentru invitații sunați la telefon 0741.969.631 sau adresați-vă Centrului de Limbi Străine „May Lily“, strada Gheorghe Doja, nr. 2A, etaj 3, sau Agenției Teatrului.
Puteţi să ajutaţi la strângerea sumei necesare pentru achiziţionarea aparatului de oxigen vital lui George donând orice sumă în contul deschis la Raiffeisen Bank pe numele Mită George Liviu: RO87RZBR0000060016944436. Cei care doresc să discute direct cu părinţii lui George au la dispoziţie numărul de telefon 0773.759.571 – Ionel Mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS